Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout]lay pod portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
enigma
witam smile.gif
chciałem zrobić jakiś nowy layout na swoją stronę [na pewno pamiętacie stary Paweł Ryznar ]
niestety ponownie wprowadzam monotonne kolory, jakoś nie potrafię dokonać różnorodnego doboru kolorów, no i z pomysłem jest ciężko. Proszę o odrobinę wyrozumiałości jeśli chodzi o wykonanie (rzadko kiedy używam Photoshopa, to drugi projekt, ostatni raz robiłem lay rok temu), ale równocześnie proszę o konstruktywną krytykę i wskazówki jak poprawić stronę, może jakie kolory, nie wiem czy zrobić jakieś "glossy" czy w tym wypadku nie będzie pasowało. Jest to wstępny lay, więc nie wiem jak wygląda pod badzIEwiem tongue.gif , radzę oglądać pod Firefox'em lub Operą
nowy layout
pozdrawiam smile.gif
kicaj
Zbyt monotomnie... bardzo.
Nie ma za bardzo co tu oceniac, przegladnij sobie katalog ladnych stron http://cssmania.com/topics/web-design/freelance-portfolios/ Niektore z nich nie wymagaja wielkej znajomosci programow graficznych, a dobre zastosowanie CSS-a
enigma
kicaj dzięki za ciekawego linka. wiem ze strona jest bardzo, a nawet za bardzo prosta, po prosta, ale brak mi jakiegoś oryginalnego pomysłu, bo raczej CSS nie byłby tu problemem, ale nie mam koncepcji, ale chociaż żebym miał jakiś szkic to może by coś wyszło, bo nie chcę na żywca kopiować czyjegoś designu, chociaż pewnie byłoby to ładniejsze niż moje wypociny tongue.gif

--EDITa teraz lepiej ? nowy layout v.2co jeszcze można by zmienić ?
php programmer
Pierwsze było ładniejsze,
po za tym do pierwszego laya nic nie mam,
drugi jest szary i brzydki
NoiseMc
Nowy jest spoko, doszlo pare fajnych elementow ale kolory sa wciaz smutne i mdłe. Sprobuj pokombinowac sobie z Color Blenderem http://colorblender.com/
Kreton
  • Używasz XHTML 1.1 który nie może być wysyłany jak text/html. Kładziesz emfaze prezentacyjnym <b> zamiast <strong>, no chyba że ma to być czysto prezentacyjne.
  • Nie mogę powiększać czcionki w IE6, moim zdaniem trzeba by zastosować słowa kluczowe + procenty.
  • Źle zbudowany header, to obrazek zajmujący 130kB!, zobacz co się stanie gdy wyłączę style lub obrazki. O czym teraz jest strona ? Mogę zgadywać. Najlepiej wrzuć te informacje do <h1> i <h2> a potem text-indentem wyrzuć poza ekran.
enigma
Cytat(NoiseMc @ 4.09.2007, 15:18:08 ) *
kolory sa wciaz smutne i mdłe. Sprobuj pokombinowac sobie z Color Blenderem
spoko jest ten mieszalnik, straszny mix mi wyszedł tongue.gif
NoiseMc a Ty w jakich kolorach byś to widział

Kreton to na razie tylko lay, kod jest jaki jest tongue.gif ale to do czasu smile.gif

-- EDIT --
wersja 3
Kildyt
Jak za komuny. Wszystko szare i smutne. Szare bloki, reklamy, telewizor, nawet ludzy jakoś tacy szarzy. Co jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.