Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Dodawanie odsylacza...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Squealer
Witam mam problem otuzchcilbym dodac kolejny odsylacz robie tak:1 plik
Kod
<form method="POST">        Dodaj <input type="text" name="ed_link">    <input type="submit" value="dodaj">        </form>        <?php        $s = $_POST['ed_link'];    if (!empty($s)) {    mysql_pconnect('mysql1.yoyo.pl', 'db337670', '***');    mysql_select_db('db337670');    $zap = "INSERT INTO odsylacz VALUES ('$s')";    $wyk = mysql_query($zap) or die(mysql_error());    echo "Odsylacz zostal dodany";    }     ?>
2 plik
Kod
<?phpecho'                 <a href="linux.php"> Linux          </a>|          <a href="kontakt.php"> Kontakt          </a>|                  <a href="download.php"> Download    </a>|                ';mysql_pconnect('mysql1.yoyo.pl', 'db337670', '****') or die(mysql_error());mysql_select_db('db337670');$zap = "SELECT link FROM odsylacz";$wyk = mysql_query($zap) or die(mysql_error());?>
w inpucie wpisuje kod html<a href="blabla.php">blabla </a>i ladnie do bazy mi sie dodajeale nie wyswietla mi sie :| na stronie link blabla przekierowujacy do blabla.php:|zawartosc tego pliku wyswietlam include()rozwiazanie:while ($txt=mysql_fetch_assoc($wyk)) echo('<a href="">'.$txt['link'].'</a><br>')sory za zamieszanie temat do kosza...
markotny
O ile dobrze zrozumiałem to chciałbyś dodać link na stronie tak ?
Niepotrzebnie komplikujesz wpis o kody html.
Konstruujesz formularz tak zeby zawierał np dwa pola: nazwa_linku, adres_linku
nastęnie pobierasz dane z formularza i wpisujesz do mysql
przy wyświetlaniu linków na stronie pobierasz je selectem i każdy z nich wyświetlasz jako:

echo ('<a href="'.row['adres_linku'].'">'.row['nazwa_linku'].'</a><br>');

Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałem zapytanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.