Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Aktualizacja rekordu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Squealer
witam poraz kolejny
mam problem z aktualizacja rekordu...
wiem ze powino sie dawac warunek, ale ja nie mam jaki dac poprstu jest tylko jeden rekord i zeby on sie zaktualizowal
  1. <?php
  2.  mysql_pconnect('mysql1.yoyo.pl', 'db337670', '  ') or die(mysql_error());
  3. mysql_select_db('db337670');
  4. $zap = "SELECT * FROM odsylacz";
  5. $wyk = mysql_query($zap) or die(mysql_error());
  6. ?>
  7.  
  8.  <form method="POST">
  9. Wpisz poprawny kod html <br/>
  10. <textarea name="ed_link" cols="85" rows="10"><?php while ($txt=mysql_fetch_assoc($wyk)) echo($txt['link'] ); ?></textarea>
  11. <br/>
  12. <input type="submit" value="Dodaj"> <input type="reset" value="Wyczysc">
  13.  </form>
  14.  
  15.  <?php
  16. $e = $_POST['ed_link'];
  17. $zapyt = "UPDATE odsylacz SET link = '$e' WHERE '$e' = $e";
  18. $wykon = mysql_query($zap);
  19. ?>
phpion
Wcale nie musisz podawać warunku w zapytanie UPDATE. Jeśli go pominiesz zmodyfikowane zostaną wszystkie rekordy (skoro masz tylko 1 to nie ma problemu). Możesz dodać na końcu LIMIT 1 aby ograniczyć wykonanie zapytania tylko dla 1 rekordu.
Squealer
dalem, i nic...
  1. <?php  mysql_pconnect('mysql1.yoyo.pl', 'db337670', '***') or die(mysql_error());mysql_select_db('db337670');$zap = &#092;"SELECT * FROM odsylacz\";$wyk = mysql_query($zap) or die(mysql_error()); ?>  <form method=\"POST\"> Wpisz poprawny kod html <br/> <textarea name=\"ed_link\" cols=\"85\" rows=\"10\"><?php while ($txt=mysql_fetch_assoc($wyk)) echo($txt['link'] ); ?></textarea> <br/> <input type=\"submit\" value=\"Dodaj\"> <input type=\"reset\" value=\"Wyczysc\">  </form>    <?php$e = $_POST['ed_link'];$zapyt = &#092;"UPDATE odsylacz SET link = '$e' LIMIT 1\";$wykon = mysql_query($zap);?>
ups wiem jestem glupi... blinksmiley.gif literokwa w mam $zapyt a wywoluje $zap zamknac i do kosza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.