Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: raportowanie błędów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
KCG
Mam niby włączone raportowanie błędów (w php.ini: error_reportings = on i display_error = on), a jednak jak pojawi się jakiś błąd to po prostu nic się nie wyświetla. Np. zapomnę o średniku i mam białą stronę, a nie parse_error i w której linii smile.gif

pzdr
emacieka
error_reporting( E_ALL); na poczatku pliku php, albo zmien w php.ini error_reporting na E_AlL
zimi
powinno być error_reporting (bez "s") i zamiast on E_ALL, a display_errors tak jak jest
franki01
Moze w jednym pliku dales @include("plik.php"); i w plik.php jest blad ktorego nie pokazuje?

BTW. error_reporting" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual error_reporting(E_ALL);
KCG
Tu moja literówka w temacie, sorka na szybko pisałem, bo mi się druga osoba na kompa ładowała.
Jest, tak jak piszecie error_reporting = E_ALL i display_errors = On (oczywiście bez ';' na początku tongue.gif ) Więc o co chodzi?
Aha, tłumienia błędów tu nie używałem winksmiley.jpg

Już rozwiązałem!
Ale nie do końca rozumiem... Bo ja zmieniałem wszystko w php.ini w c:\windows a nie php\php.ini...
Więc jak to jest?
Configuration File (php.ini) Path C:\WINDOWS
Loaded Configuration File C:\serwer\PHP\php.ini
To mi pokazało phpinfo(); W takim razie, po co ja kopiuje php.ini do c:\windows? Bo gdzieś tak się doczytałem i kojarzę, że odkomentowywałem rozszerzenia w C:\windows ;|
I na marginesie, jak coś zmienię i zrestartuję Apache to serwer bardzo wolno działa, a jak wezmę stop, start to już jest OK. Może ktoś wie o co tu chodzi?

pzdr i dzięki za odpowiedzi winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.