Witam szukałam po forum tematów o edytorach WYSIWYG dla html, niestety nigdzie nie znalazłam satysfakcjonującej i pomocnej mi odpowiedzi.

Stworzyłam własny cms dla flasha. Oparty jest on na plikach generalnie wszystko pięknie działa. jest również możliwość nieskomplikowanego formatowania tekstu.

Do Panelu Admina zeby bardziej urozmaicic i upraktycznic cms pod kątem osob ktore nie znaja html a korzystajka z niego postanowiłam da jakiś WYSIWYG. Polecany i wychwalany na roznych forach na ogol jest Tiny MCE. taki też zainstalowalam.
Jako że Flash obsługuje tylko najprostsze znaczniki takie jak m,in:
- <b>
- <i>
- <br>
- <a href="#">
- i ew. color..
zostawiłam w edytorze tylko te opcje.
jednak ku mojemu zmartwieniu okazuje sie że Tiny MCE to straszny semantyczny śmieciarz i zamiast b daje np strong.
Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś zna może jakiś darmowy WYSIWYG łatwy w obsłudze obsługujący takie opcje jak wymienione powyzej oraz uzywajacy w miare nowych znacznikow (również jak te wymienione powyżej tongue.gif ) questionmark.gif
Ew. Czy ktoś wie jak taki prosty i nieskomplikowany WYSIWYG napisac (linki do tutorali lub porad oraz wlasne porady mile widziane.)

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Saracrtllo.