Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][php]Odtwarzacz filmów na własnej stronie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jerzy
Witam, otóż zamierzam niedługo otworzyć serwis piłkarski, i chcę zrobić jak na youtube.com że będe wgrywał filmy, na swoją stronę i je odtwarzał. Chodzi o to by był to skrypt jakiegoś playera, który mógłby poradzić sobie z różnymi formatami, lub jeśli owego nie ma, to proszę o wytłumaczenie jakim programe mogę robić konwersję.
Wracając, to niechodzi mi może o jakiś mega skrypt, tylko o skrypt odtwarzacza filmów. Który jest dosyć rozbudowany i mam możliwość odtwarzania różnych formatów.
Chcę by wyglądało to tak, mam skrypt odtwarzacza, wklejam na stronę -> wrzucam film na serwer -> wklejam w tym skrypcie link do tego filmu i już.
Greg00pl
1) Potrzebujesz filmów w formacie swf/flv
2) A player znajdziesz wśród tego
Cysiaczek
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
Jerzy
hymm tylko to filmym są nakręcane przez moich ludzi z serwisu, normalnymi kamerami.
Chodzi mi o player który mógłby je odtworzyć. Jak jest na youtube, to jest ich odtwarzacz, ale co nie ma podobnego darmowego?
Proszę o jakieś jaśniejsze wytłumaczenie. Z góry dizękuję.
Eron
Można to jeszcze zrobić tak:
  1. <embed src="film.avi" width="400" height="300" autostart="false" name="player" showcontrols="0" enablejavascript="true">
  2. <br>
  3. <input type="button" value="Start" onclick="player.Play()">
  4. <input type="button" value="Stop" onclick="player.Stop()">

Chyba nie musze tłumaczyć o co chodzi w tym kodzie, nieprawdaż...

Pzdr, Eron
Jerzy
Nie nie trzeba winksmiley.jpg
A wracając, to potrzebna jest wtyczka by obsługiwać to, lecz takich wtyczek nie ma. Sprawdzałem w 3 przeglądarkach (Opera, Firefox i Internet Explorer)
Próbowałem z różnymi formatami, typu mp4 lub avi lecz do każdego jest potrzebna wtyczką, każda inna.
Macie jakieś inne pomysły? Jestem być może trochę upierdliwy, lecz naprawdę mi na tym zależy.
qqrq
Chodzi ci o wtyczki do przeglądarek? Jakbyś wszystkie filmy od przyjaciół przerabiał na format flasha (*swf chyba), to wystarczy flash player. Podejrzewam, że w sieci jest jakiś w miarę uniwersalny player w Acive-X-ie (podobny jak na myspace). Poszperaj... winksmiley.jpg
Jerzy
Jestem w trakcie tworzenia włąsnego skryptu, lecz teraz pytanie, będzie on obsługiwał jedynie pliki swf i flv, więc czy istnieje jakiś program którym mogę wykonać konwersję pliku z np. formatu mp4 lub avi na fromat swf? Czy jest wogólę to możliwe?
Jak tak proszę o linki do takich programów.
iks
Troche może wykopie temat, ale co tam smile.gif
Skrypt do odtwarzania filmów, ich wgrywania i konwersji to wcale nie takie trudne. ja skorzystałem z Uber uploader'a do wgrywania, SMARTY do szblonów, flow player'a do odtwarzania, do konwersji oczywiście mencoder, mplayer robi miniaturki, i wsio smile.gif
Oczywiście żeby coś takiego postawić potrzebny jest dedyk, ew VPS, bo raczej nie ma hostingów z odpowiednio dużym uploadem, nie mówić już o zaistalowanym mencoderze, czy też mozliwości odpalania procesów w tle przez php winksmiley.jpg
-Bart-
Albo poprostu zuploaduj video na youtube/dailymotion i użyj odtwarzacza (polski, darmowy również dla serwisów komercyjnych jeśli logo w lewym dolnym rogu Ci nie przeszkadza tongue.gif) Web-Anatomy DarkOnyx (ma wbudowaną obsługę API youtube i dailymotion).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.