Potrzebuje pomocy i za wszelkie pomysły będę niezmiernie wdzięczny.
Na początek obrazek który zobrazuje problem opisany pod nim.

Legenda:
To czerwone to jakiś obiekt powiedzmy Obrazek albo <div> bedący nagłówkiem kolumny..
Problem:
Chciał bym żeby po załadowaniu strony gdy "Czerwony Obiekt" jest ładnie widoczny był on na miejscu tak jak widac na rysunku z lewej.
Następnie gdy zjeżdżamy skrollem w dół i dochodzimy do momentu ze "Czerwony Obiekt" zaczyna znikac z ekranu ten podąża za nami.
Moj pomysł:
Moim, pomysłem było by wykryć moment znikania "Czerwony Obiekt" i przelaczyc go w tym momencie na position: fixed jednak jak to wykryc.
Probowałem z offsetTop jednak on wskazuje w FF i IE zawsze przesuniecie w pionie wzgledem poczatku strony a nei tego co widzimy.
Probowałem ustawić ukrytego DIVa w pozycji fixed i odejmowac ich offsety od siebie niestety offsetTop obiektu w possition: fixed jest staly co dla mnie jest czyms niezrozumialym skoro sie przemiszcza rrazem z tym co widzimy a jego offsetTop wciaz bez zmian.
Moze istnieje inny parametr niz offsetTop który mogę wykorzystac. a moze jest jaksi prostrzy sposob.
Sprawa dość pilna bo dalsze prace w projekcie czekaja na rozwiazanie lub nie. Twego problemu.
Aha zastępowanie "glowego Diva" Iframem nei wchodzi w gre.
Z pozdrowieniami
czekający na pomoc