Program ma za zadanie czytać zawartość pliku i wyświetlać w postaci windowsowego message boxa.
Przyjmuje on za parametry
- tekst do wyswietlenia
- tytul okna informacyjnego
- przyciski
Programik do pobrania tutaj
<?php $string = "jakis tekst"; $exec = 'D:WWWautostartMsgBox.exe "'.$string.'" "Information" OK'; ?>
Kod
http://localhost/autostart/test.php
Nie działa. ( w menadżerze zadań widać uruchomioną aplikację ale efektów jej działania nie )Kod
D:\WWW\autostart>php -c C:\PHP\ -f test.php
Działa.------------
właśnie doczytałem w manualu:
Kod
Notatka: Jeśli ta funkcja zostanie użyta do uruchomienia programu który ma działać w tle,
należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego.
W przeciwnym wypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu.
Jak mam przekierować wyjście ?należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego.
W przeciwnym wypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu.
edit>
Kod
Dodatkowo nie mogę w zmiennej $string umieścić przejścia do nowej linii bo wtedy to już zupełnie mu odwala i wyświetla tylko
ciąg znaków do wystąpienia pierwszego łamania linii (ex. $string = "linia1 \n linia2"; wyświetli linia1 a resztę opcji - na przykład tytuł - oleje)
Proszę o pomoc.
Poradziłem sobie z tym rozwiązanie było takie proste że aż mi głupio zamiast $string = "linia1 \n linia2"; trzeba dać $string = 'linia1 \n linia2'; - apostrofy zamiast cudzysłowów.
ciąg znaków do wystąpienia pierwszego łamania linii (ex. $string = "linia1 \n linia2"; wyświetli linia1 a resztę opcji - na przykład tytuł - oleje)
Proszę o pomoc.