Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt uruchamiający aplikacje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
starach
Witam.
Program ma za zadanie czytać zawartość pliku i wyświetlać w postaci windowsowego message boxa.
Przyjmuje on za parametry
- tekst do wyswietlenia
- tytul okna informacyjnego
- przyciski
Programik do pobrania tutaj
  1. <?php
  2. $string = "jakis tekst";
  3. $exec = 'D:WWWautostartMsgBox.exe "'.$string.'" "Information" OK';
  4. $out = system($exec);
  5. ?>
Kod
http://localhost/autostart/test.php
Nie działa. ( w menadżerze zadań widać uruchomioną aplikację ale efektów jej działania nie )
Kod
D:\WWW\autostart>php -c C:\PHP\ -f test.php
Działa.

------------
właśnie doczytałem w manualu:
Kod
Notatka: Jeśli ta funkcja zostanie użyta do uruchomienia programu który ma działać w tle,
należy upewnić się, że wyjście tego programu jest przekierowane do pliku lub innego strumienia wyjściowego.
W przeciwnym wypadku PHP zawiesi działanie aż do zakończenia działania wykonywanego programu.
Jak mam przekierować wyjście ?

edit>
Kod
Dodatkowo nie mogę w zmiennej $string umieścić przejścia do nowej linii bo wtedy to już zupełnie mu odwala i wyświetla tylko
ciąg znaków do wystąpienia pierwszego łamania linii (ex. $string = "linia1 \n linia2"; wyświetli linia1 a resztę opcji - na przykład tytuł - oleje)
Proszę o pomoc.
Poradziłem sobie z tym rozwiązanie było takie proste że aż mi głupio zamiast $string = "linia1 \n linia2"; trzeba dać $string = 'linia1 \n linia2'; - apostrofy zamiast cudzysłowów.
najtje
nie wiem czy to pomoże ale żeby przekierować do pliku należy użyć >
czyli np
  1. <?php
  2. exec('komenda.exe parametry > /sciezka/plik.txt'); //na uniksie działa
  3. ?>

Tylko trzeba zwrócić uwagę żeby serwer mógł zapisywać do tego katalogu który się poda (/sciezka).
starach
Zapomniałem zmienić swój pierwszy post.
Przypomniałem sobie jak to się robi niestety nie odniosło to oczekiwanych rezultatów.
Nadal nie działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.