Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uploadowanie pliku ze strony na wybrany komputer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mietek84
Witam
Mam takie pytanko, czy da rade zrobić taki upload plików aby nie wygrywały się na serwer tylko na jakiś inny kompuer o stałym adresie IP.Czyli mamy stronke wrzuconą na jakiś tam serwer, ona sobie tam fajnie funkcjonuje no i teraz jeśli ktoś przez tą strone wrzuca plik (zazwyczaj ląduje na serwerze) to żeby ten plik lądował na jakimś innym komputerze o stałym adresie IP. Nie wiem czy jest cos takiego możliwe do wykonania questionmark.gifquestionmark.gif? Wszytskim z góry wielkie dzięki za pomoc.
em1X
Nie ma takiej możliwości. Chyba, ze na docelowym komputerze dziala usługa ktora na cos takiego pozwala.
klocu
najrozsądniejszym rozwiązaniem jest postawienie na tym komputerze serwera ftp. i potem kierowanie uploadu przez twoją stronę na ten konkretny serwer. proste i skuteczne jak sądze.
Mietek84
Nio też o tym myślałem,tylko nie wiem jak przekierować upload na dany serwer FTP znasz może jakieś informacje na ten temat questionmark.gif?

A znasz jakiś dobry programik do stworzenia serwera FTP darmowego w każdym celu questionmark.gif
michu2510
A jaki masz system jak linuxa to spoko postawisz ftp poszukaj w repozytoriach ftp.
Mietek84
win XP
klocu
na docelowej maszynie stawiasz jakies free ftp (dowolne - konfigurujesz, ustalasz uzytkownikow) a na serwerze musisz zrbic normalny upload plikow. czyli wyglada to tak

user -> skrypt uploadu Twoj serwer -> upload na Twoj serwer -> upload na serwer protokolem ftp -> wyczyszczenie bufora. a dokladniej w momencie kiedy plik leci na Twoj serwer jest on jednoczesnie dogrywany do ftp takze procedura leci rownolegle. szybko i do celu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.