Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 komputery nie dzialaja, ta sama usterka
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
daro.69
Witam

kupilem dzis 2 komutery z monitorami i calym sprzetem uzywane (takie same) 5-letnie za niecale 60zl biggrin.gif
i jak podlaczam je to jeden zaraz po zalaczeniu listwy sam sie uruchamia ale nie wysyla nic na monitor, lampka na monitorze jest pomaranczowa zamiast zolta,
w drugim dzieje sie to samo tylko ze po wlaczeniu listwy trzeba wlaczyc POWER, pierwszy sam sie odpala blinksmiley.gif

Nie da sie ich wylaczyc przyciskiem POWER

monitory sa sprawne bo testowalem je na moim starym kompie ktory dziala
te kompy co kupilem jeszcze 2 tygodnie temu hulaly a potem lezaly w magazynie

jak ktos mial cos takiego lub wie o co chodzi to prosze o pomoc
Danone
Jeśli chodzi o komputer, który sam się włącza to może być tak, że jest źle podłączony kabelek od przycisku POWER do plyty głównej. Jeśli komputer się uruchamia tzn skrobie po dysku i ładuje się system to na 100% jest coś z kartą graficzną... spróbuj zmienić grafikę i wtedy zobaczyć smile.gif a czy jak któryś z komputerów się uruchamia to wydaje jakiś pisk na początku? czy żadnego dźwięku nie ma ?
daro.69
sprawdze ten kabelek,
komp sie uruchamia, i chyba dziala (poprawnie)
tylko ze nie ma nic na monitorze, nie wydaje zadnych piskow ani jeden ani drugi

Jeden komp ma juz moj kumpel, wlasnie napisal mi esa ze podociskal wszystkie elementy i odpalilo mu i juz laduje system smile.gif

mam 3 karty grafiki ale wszystkie sa w obudowach stojacych a te dwa kompy maja obudowe lezaca, nie wiem czy podejda

zaraz podociskam wszystko i napisze czy odpalil

EDIT

Docisniecie kabli i wszystkich podzespolow nic nie dalo, wymiana karty graf. tez nie mad.gif
Danone
Może być też tak, że w tym kompie, który ty masz, jest zepsuty slot do karty graficznej bądź jest za bardzo zakurzony, spróbuj przeczyścić styki spirytusem i wtedy zobacz smile.gif
daro.69
jak jest zepsuty to pozostaje wymiana plyty glownej?? czy mozna to naprawic w inny sposob??

spirytusem styki na karcie czy te od plyty(slot), jak wyciagalem plyte to wydmuchalem kurz ktory byl w slocie ale chyba nie wszystki
Danone
Wyczyść styki i na karcie i na slocie, jest możliwość wymiany slotu, ale jest pewne ryzyko, ze źle to wyjdzie i wtedy wszystko spalisz, więc najlepiej wymienić płytę zważywszy na to, że kupiłeś cały komputer za 60 zł smile.gif
daro.69
Ok dzieki za pomoc jutro wyczyszcze styki i gardlo spirytusem biggrin.gif
wymiana slotu i karty odpada bo jak nie bedzie dzialac to sprzedam na allegro na czesci,
2 kompy kosztowaly 60zl ja za swoj dalem 30 i kumpel 30 tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.