Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki najlepszy program graficzny dla webmastera
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
rudolf35
W zasadzie wszystko jest w temacie , najlepiej jeszcze żeby był darmowy. Chodzi mi głównie o tworzenie ładnych odnośników, bannerów, itp.
nevt
Najlepszy jest Adobe PhotoShop tuż za nim Corel PhotoPaint... ale to jak masz kilkaset zł w kieszeni... Z darmówki najlepszy, jakim się posiłkowałem jest GIMP.

Ale do robienia fajnych banerków i innych bajerków trzeba mieć nie dobry program, tylko świeże pomysły, wyczucie i pewien zmysł artystyczny. A zrobić można nawet i Windowsowym Paint'cie.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
xradar
Z darmowych fajny jest także Paint.net :-)
phpion
Ja od kilku lat używam tylko GIMPa. Coprawda nie projektuję www od strony graficznej, ale do czysto kosmetycznych zastosowań w zupełności wystarcza (aż nadto).
sztosz
Ja mimo wszystko nie znam lepszego narzędzia od photoshopa, ale to doświadczenie. Wiem co gdzie i jak, nie muszę się bawić w nim w metodę prób i błędów winksmiley.jpg

A znajomym polecam pain.net i gimp'a.
rudolf35
wczoraj zassałem gimpa i stwierdzam że w zupełności mi on wystarczy, jednak zrobiłem kilka odsyłaczy do mojej stronki, w sumie to morze i ładnie mi one wyszły ale są troche "odpustowe", gryzą się z całą stroną. Dlatego podrzuccie mi linki do stron z gotowymi odsyłaczami, bo sam nie znalazłem żadnej ciekawej. Jak się napatrzę to morze złapię wyczucie i gust ;-) . Pozdro
Piotrwusek
zdziwiony jestem że nie ma tu podanych wersji!

Ja polecam Photoshop CS3
sztosz
To prawda, CS3 jest naprawdę zdecydowanie wygodniejszy i szybszy od poprzednich wersji.
rolnix
Hm... istotnie, świat grafików jest podzielony na gimpowców i photoshopowców. Jestem zdania, że w Photoshopie zrobisz to samo co w Gimpie... jednak 5x szybciej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.