Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysyłanie maili i łamanie wierszy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
johny-cage
Zrobiłem formularz pocztowy oraz plik który mi tę pocztę wysyła. Problem polega na tym że chciałbym aby tekst w mojej poczcie łamal się tak jak został wprowadzony w formularzy. Próbowalem pokombinować z nl2br("") ale mi nie wyszło. Obecnie mam taki kod:

1. $wiadomosc_adresat="
  2. <html>
  3. <body>
  4.  
  5. <?
  6. echo nl2br('$tresc');
  7. ?>
  8.  
  9. </body>
  10. </html>
  11. ";
  12.  
  13. $adresat = "MIME-Version: 1.0r\n";
  14. $adresat .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2r\n";
  15. $adresat .= "From: $nadawca <$email_nadawca>r\n";
  16.  
  17. mail("$email_adresat", "wiadomość pocztowa", "$wiadomosc_adresat", $adresat);

Może ktoś wie jak zrobić łamanie w poczcie?
tsharek
nieno ten skryp rozwalił mnie na kolana. To so już naprawdę podstawy podstaw, łączenie stringów, operacje na zmiennych.
  1. <?php
  2. $wiadomosc_adresat='<html><body>'.nl2br($tresc).'</body></html>';
  3. ?>

Po co tam dawałeś echo? ehhh... nieważne.. jeszcze nl2br('$tresc') (po co te quoty? - przeca to nie zadziała).
Albo jaki jest sens zapisu: "$email_adresat"? nie można poprostu $email_adresat
johny-cage
Gdybym wiedział jak sie robi poprawnie to bym się nie pytał. Tak czy inaczej dzięki za podpowiedź.

Dla mnie podstawy podstaw to są wtedy gdy ktoś sie pyta czy można podejrzeć kod PHP danej strony. Był taki wątek jakoś niedawno. To jest dopiero ignorancja.
tsharek
Hej,

Dla mnie do podstaw zalicza się także składnia. Przecież żebi pisać to podstawą jest żeby wiedzieć jak. Może za ostro się wyraziłem (za co sorry).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.