zmiennik
2.11.2007, 15:23:31
Witam wszystkich.
Szukałem w tym panelu admina, ale nie moge znaleść opcji na w/w temat.
Chciałem aby po wciśnięciu na banner na samej gorze forum przełączało mnie do konkretego linku (do innej strony), albo utworzyć nowy przycisk obok "FAQ" "Search" itd który by otwierał link o który mi chodzi.
Mam tam też taki przycisk jak "home" możliwa jest jego edycja?
Z góry dziekuje za pomoc.
Cysiaczek
2.11.2007, 15:29:45
Weź człowieku napisz po ludzku, dobra? Nic z tego się nie da zrozumieć!
zmiennik
2.11.2007, 17:39:08
Jak masz forum to na zazwyczaj na górze masz takie przyciski jak: "FAQ Search Memberlist Usergroups Profile"
1.Czy jest możliwe wstawienie nowego przycisku obok nich który będzie otwierał konkretny link np (www.blablabla.pl)
2.Czy jest możliwość zamiast tego zmienić link który jest otwierany po kliknięciu na baner.
PawelC
2.11.2007, 17:45:11
jest możliwość ale musisz mieć możliwość edycji kodu forum. Z poziomu panela raczej niema na to szans.
zmiennik
2.11.2007, 17:52:16
Tzn mam też tam przycisk obok nich o nazwie "Home" , ale jak go wciskam to mi sie poprostu odświerza forum...jak mam go wyedytować, żeby przenosił mnie do innej strony? Jakieś konkrety prosze bo ja zielony jestem w tym temacie.
PawelC
2.11.2007, 18:38:58
Jak wejdziesz w kod forum to powinieneś mieć gdzieś link który ma anchor home, będzie wyglądał tak:
<a href="index.php">Home
</a>
zmień ten index php na adres strony do której chcesz przenieść kogoś po kliknięciu w link.
in5ane
2.11.2007, 18:54:26
Czy ty chcesz zmienić linki co są w menu na forum? Jakie to forum phpBB?
zmiennik
2.11.2007, 19:30:46
http://insanestyle.freehostia.com/ Tam jest strona i forum. Ze strony do forum przechodze bez problemu, ale odwrotnie to juz nie tak łatwo...
Narazie tymczasowo zrobiłem takiego linka, ale on otwiera strone w nowym oknie...wiec taka troche lipa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.