Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][PHP] Odliczanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ManiQu
Witam. Zrobiłem sobie taki prosty formularz. Gracz ma do wybrania od 1 do 8 godzin pracy. Chce aby zaleznie od wybranej ilosci godzin, gdy wcisnie submit pokazal sie zegar odliczania tylu godzin ile sobie wybral. Nastepnie, gdy zegar skonczy odliczac, by wykonal zapytanie. Najprawdopodobniej trzeba to zrobic w JS i PHP.
Z gory dzieki
rolnix
setTimeout() w JS, który przekierowuje na stronę php, gdzie wykonywane jest zapytanie.
ManiQu
A odliczanie? Nie znam w ogole sie na java script :/ Tutaj mam jakis kod biggrin.gif Może byscie go przerobili? Zamiast 02:00:00 zeby bylo $_POST['licz'] (nie wiem jak to w JS zrobic) i przekerowalo mnie pozniej na zapytanie:
Kod
<td class="tdn" width="150"><div id="bx0" class="z" style="text-align:left">02:00:00</div><script type="text/javascript">v=new Date();var bx0=document.getElementById('bx0');function tbx0(){n=new Date();s=7200-Math.round((n.getTime()-v.getTime())/1000.);m=0;h=0;d=0;o="";if(s<0){bx0.innerHTML='---';document.location=document.location+'?&web_redirected=1';}else{if(s>59){m=Math.floor(s/60); s=s-m*60}if(m>59){h=Math.floor(m/60);m=m-h*60}if(h>23){d=Math.floor(h/24);h=h-d*24} if(s<10){s="0"+s}if(m<10){m="0"+m} if(d>1){o=d+" dni  ";}else if(d>0){o=d+" dzień  "}bx0.innerHTML=" "+o+h+":"+m+":"+s+'';window.setTimeout("tbx0();",999);}}tbx0();</script></td><td class="tdn" align="left" width="40%">minuty</td></tr><tr><td class="tdh" colspan="3">&nbsp;</td></tr></table></div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.