Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php-cli] Pliki z linii komend
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qqrq
Cześć

Mam problem z linią komend PHP. Jeśli dam

Kod
php -r "echo 'ddd';"

to chodzi jak trzeba (wyświetla mi ddd). Gorzej, jak chcę wywołać kod z jakiegoś pliku. Jeśli dam

Kod
php test.php

gdzie w pliku test.php mam

1. <?php
  2. echo 'ddd';
  3. ?>

to nie wyświetla mi się nic. :/ Przez to nie mogę sobie zainstalować PEAR-a... Wygląda to tak jakby ignorował plik. Może coś jeszcze mam dopisać? Jakiejś opcji extra uźyć?
rolnix
Kod
php -f plik.php

A tak?
qqrq
Tak też niestety nie działa. Tak samo z cudzysłowami i "ciapkami". A u was z linią komend wszystko OK? Dziwne... blinksmiley.gif
rolnix
U mnie z "-f" działa śpiewająco. Spróbuj przeinstalować php? biggrin.gif
qqrq
A myślisz, że nie próbowałem... smile.gif U mnie coś chyba jest nie tak z kompem, bo wcześniej też mi nie działało, tylko wtedy mi nie przeszkadzało (bo PEAR-a wgrałem na chama - rozpakowałem i był). A teraz chciałem się pobawić np. w Symfony i się morduję... Na pewno nie robiłeś nic żeby działało? Działa ci tak samo z siebie. Dżizas, czemu ja mam zawsze jakieś takie gówno warte problemy, gad demmyt... dry.gif
Sh4dow
hesli wpiszesz sobie php -h dostanieszliste opcji tam znajdziesz php -f nazwa_pliku.php.
Nic nie trzeba robic specjalnego zeby to zadzialalo. A moze masz jakis blad i nie podzieliles sie nim z nami ?
qqrq
Właśnie chodzi o to, że mi nie chodzi. smile.gif Nic nie pokazuje, ale i nic nie robi. Chyba po prostu przestanę być tak chorobliwie ambitny i wgram sobie XAMPP-a. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.