Patrzałem teraz na ceny maców i nie spodobało mi się to:
wygasło niestetyZa tą cenę zrobiłem sobie wczoraj konfigurację:
i za dokładnie tą samą cenę złożyłem kompa
z prockiem 4 rdzeniowym 8GB Ramu' grafiką saffiry z 768 MB. + 22 calowy monitor.
Czy orientujecie się czy da się leoparda zainstalować na czymś co nie sprzedaje mac?
Bo osobiście kompa mam zamiar używać w sporej mierze do aplikacji pod windę jak Visual studio czy po prostu gry.
W takim wypadku jeżeli na macu zainstaluje windę i będzie działać jak na windzie, to wydaje mi się że w moim wypadku będzie to czyste marnotrastwo forsy bo mogę mieć 2x lepszego kompa za te same pieniądze... a sam os przynajmniej na razie nie wydaje mi się na tyle dobry aby marnować pieniądze na niego. Tym bardziej że i tu i tu jest intel...
Chyba że znacie alternatywny kombajn jak VS (taki który ma dokładnie ten sam poziom w używanie nie pytam się o dziadostwo rodem z linuxa) i gry będą działały równie dobrze jak na sprzęcie nie macowy? Poddaje w wątpliwość bo kiedyś jakiś czasem temu jakiś super spec z którym się spinałem na forum i w końcu wymiękł ;P twierdził że gry na macu chodzą tak samo dobrze jak na windę przy słabszej konfiguracji. Nadal wydaje mi się to bujdą wyssaną z palca aczkolwiek pewne wątpliwości zostały we mnie zasiane.