Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
vip3r
Witam, jaki najlepiej miec windows do grania w Counter Strike Source?
Zbłąkany
Legalny! Jeśli oczekiwałeś konkretniejszej odpowiedzi, to zadaj konkretniejsze pytanie winksmiley.jpg

PS. Ja bym wybrał Windows XP z SP2 smile.gif
sztosz
A jaki masz komp? Na 98 w ogóle HL2 działa? ME odpada, to nie jest system operacyjny biggrin.gif. 2k to praktycznie to samo co XP, ale ten drugi oferuje więcej i mimo wszystko jest stabilniejszy. 2k3 jest stabilny, ale w grach jednak XP jest wydajniejszy.

Tak więc pytanie brzmi: Jaki masz sprzęt i ile FPS'ów chcesz wyciągnąć?

_________
I nie przenoście tematu akurat jak w nim odpisuję tongue.gif
Wykrywacz
do gier minimum xp. czemu bo nikt już niczego nie robi na starsze systemy only xp sp2 i vista.

A ja mam pytanie do macowców. Bo w lutym kupuje kompjuter. Więc czy na macu gry chodzą równie dobrze jak na windzie.
I co jest potrzebne żeby w ogóle chodziły.
rolnix
@Up: Wszystko jest kwestią kompatybilności obecnego w systemie DirectX'a z grą tongue.gif
@Topic: Na Viście silnik Source wyciąga odrobinę więcej, niż na XP. Choice is yours.
Diwi
Cytat
A ja mam pytanie do macowców. Bo w lutym kupuje kompjuter. Więc czy na macu gry chodzą równie dobrze jak na windzie.
I co jest potrzebne żeby w ogóle chodziły.

Jeśli chodzi o gry natywne dla Mac OS X to chodzą troche gorzej niż pod Windowsem (porównywałem Call of Duty 2), i jeśli chcesz grać na Mac'u to najlepszym wyjściem jest instalacja Windowsa poprzez Bootcamp i tam uruchamianie gier, wtedy wszystko chodzi tak jak na normalnym pececie smile.gif

Btw. Gratuluję decyzji przesiadki na Maca smile.gif
vip3r
Dzieki za odpowiedzi, wezme sie za XP a nie Viste smile.gif
Wykrywacz
Patrzałem teraz na ceny maców i nie spodobało mi się to:
wygasło niestety

Za tą cenę zrobiłem sobie wczoraj konfigurację:
i za dokładnie tą samą cenę złożyłem kompa
z prockiem 4 rdzeniowym 8GB Ramu' grafiką saffiry z 768 MB. + 22 calowy monitor.

Czy orientujecie się czy da się leoparda zainstalować na czymś co nie sprzedaje mac?

Bo osobiście kompa mam zamiar używać w sporej mierze do aplikacji pod windę jak Visual studio czy po prostu gry.
W takim wypadku jeżeli na macu zainstaluje windę i będzie działać jak na windzie, to wydaje mi się że w moim wypadku będzie to czyste marnotrastwo forsy bo mogę mieć 2x lepszego kompa za te same pieniądze... a sam os przynajmniej na razie nie wydaje mi się na tyle dobry aby marnować pieniądze na niego. Tym bardziej że i tu i tu jest intel...

Chyba że znacie alternatywny kombajn jak VS (taki który ma dokładnie ten sam poziom w używanie nie pytam się o dziadostwo rodem z linuxa) i gry będą działały równie dobrze jak na sprzęcie nie macowy? Poddaje w wątpliwość bo kiedyś jakiś czasem temu jakiś super spec z którym się spinałem na forum i w końcu wymiękł ;P twierdził że gry na macu chodzą tak samo dobrze jak na windę przy słabszej konfiguracji. Nadal wydaje mi się to bujdą wyssaną z palca aczkolwiek pewne wątpliwości zostały we mnie zasiane.
sztosz
Gry na Macu mogą chodzić szybciej, tam jest inna struktura połączeń pomiędzy komponentami, wydajniejsza. Nie ma takich wąskich gardeł jak w piecach, ale muszą być specjalnie pod maca pisane. Tak samo jak gry pisane specjalnie pod Linuxa bywają wydajniejsze od wersji na windowsy (o serwerach dedykowanych gier nie wspomnę bo tu linux miażdży windowsa biggrin.gif ). Nie mniej jednak jak pracujesz pod windą i grasz, jesteś przyzwyczajony... lepiej wybrać pieca smile.gif
Wykrywacz
Zastanawiam się tylko gdzie jest różnica w tych wąskich gardłach teraz kopiuje o tym macu mówię:
* 2.8GHz Intel Core 2 Extreme
* 2GB memory
* 500GB hard drive1
* 8x double-layer SuperDrive
* ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory

Jest tu procek intella, co oznacza że socet i wszystie te inne bajery ma takie same jak w blaszaku.
Jest Readeon z ATI więc w tym miejscu płyta również musi wyglądać tak samo.... więc

Gdzie jest ta różnica która powoduję że mac jest lepszy od peceta ? (staram się być dociekliwy nie złośliwy winksmiley.jpg )

co do gier pisanych na linuxa to nie słyszałem, masz jakiś przykład bo jestem ciekaw jak to wychodzi...
Diwi
Jeśli masz zamiar przez 80% czasu używać softu windowsowego to mac to jednak nie rozwiązanie dla Ciebie winksmiley.jpg
sztosz
Gry pisane pod linuxa? Np. dedykowany klient Never Winter Nights, Enemy Teritory, Coś na silniku Source, chyba HL2 smile.gif

Wąskie gardła... a jakich płyt głównych używa Mac? Też jest tam mostek południowy i północy? BIOS w Mac'u...? Jakoś nie kojarzę winksmiley.jpg Nie wiem dokładnie, gdzie czytałem a propos przestarzałych rozwiązań w PC (bios ma już ze 20 lat) i jako przykład wydajności kosztem rezygnacji z BIOS'u i bodajże innych rozwiązań z dostępem do pamięci, brakiem przerwań etc.
Wykrywacz
Diwi chce bo nie widzę alternatywnego na Mac'a...
Nie przesiądę się na coś mniej wygodnego tylko dla tego żeby stać się posiadaczem mac'a.

Wczoraj bawiłem się w saturnie na macu i rzecz która mnie rozpierniczyła to to że nie chciało im się kurcze wydać paru złoty na tłumacza tylko kolo czyt mi okejno (na okno), chyba że to ma być taki lans? Zastanawiam się ile takich śmieszno dyskwalifikujących rzeczy jest jeszcze na macu...
sztosz
Lepsze okejno niż "zapis i wykonanie" w windowsie który to jest poważnym błędem :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.