Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to zrobic
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
giermaniak
Witam

Mam taki plik http://partnertools.zlotemysli.pl/?c=ebook...&t=bestweek

Potrzebuję z tego wyświetlić dane

<ebooks>
<ebook idref="453">
<category idref="5"/>

<author>Piotr Majewski</author>
<title>CzasNaE-Biznes</title>
<shortdescription>Poznaj sprawdzone i skuteczne metody zarabiania w Internecie, spisane na 652 stronach przez Piotra Majewskiego - specjalistę od marketingu internetowego</shortdescription>
<description>Poznaj sprawdzone i skuteczne metody zarabiania w Internecie, spisane na 652 stronach przez Piotra Majewskiego - znanego specjalistę od marketingu internetowego</description>
<price>37</price>
<printed_price>0</printed_price>

<targetprice>0</targetprice>
<pricestep>0</pricestep>
<isbn>978-83-7521-336-2</isbn>
<pages>652</pages>
<status>3</status>
<domain>czasnae-biznes.zlotemysli.pl</domain>

<printed_version>0</printed_version>
<covers>
<cover type="3d_small">/materialy_promocyjne/ebooki/453/czasnae-biznes-3dcover-maly.gif</cover>
<cover type="3d">/materialy_promocyjne/ebooki/453/czasnae-biznes-3dcover.gif</cover>
<cover type="2d_small">/materialy_promocyjne/ebooki/453/czasnae-biznes-2dcover-maly.jpg</cover>
<cover type="2d">/materialy_promocyjne/ebooki/453/czasnae-biznes-2dcover.jpg</cover>

</covers>
</ebook>

Aby wygladało tak:

itd.. do 5 pierwszych pozycji, w pliku jest ich 10

Jeżeli masz podawać link do czegokolwiek to nie pisz wcale.
c3zi
To już chyba szczyt lenistwa, linków nie podawac ... blehhh..

Przykład z manuala, biblioteka simplexml. Przykład nie jest podany w całości, mam nadzieje że dasz rade reszte doczytać w manualu ( głównie strukture xml ).

<?php
include 'example.php';

$xml = new SimpleXMLElement($xmlstr);

echo $xml->movie[0]->plot; // "So this language. It's like..."
?>
sagittariuspl
dla leniwych odsyłam do algorytmy.pl -> tylko nie mów, że za drogo, bo za lenistwo trzeba płacić - za darmo to tylko w Erze
giermaniak
Widziałem już to tyle razy ze obraz mam już odbity w oczach, a i tak nie wiem o co w tym chodzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.