Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: strip_tags [php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojtekwro
witam,

mam mały problemik, tworze system newsów wszytko było ok przy wyświetlaniu treści skróconej. Dodałem sobie WYSIWYG tinymce i wyświetla po zadekeklarowanej obciętej ilości znaków. Jednak do zliczania używa tutaj także tagów <html> i zdaża się że przy niektórych newsach wyświtla tylko zdjęcie i 4 wyrazy ;/ Nie potrafię ominąć liczenia tagów. Prosiłbym o jakieś nakierunkowanie przejrzałem manuala ale moja zieloność jakoś mnie trochę ogranicza ;] Próbowałem to zrobić za pomocą strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, fgetss" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Poniżej kodzik liczący ilośc znaków:

1. <?php
  2. ?php
  3. function shortcut($tresc,$ile)
  4. {
  5.  
  6. $licz = strlen($tresc);
  7. if ($licz>=$ile)
  8. {
  9. $tnij = substr($tresc,0,stripos($tresc," ",$ile));
  10. $txt = $tnij.'..... ';
  11. }
  12. else
  13. {
  14. $txt = $tresc;
  15. }
  16. return $txt;
  17. }
  18. #
  19. # tutaj deklarujemy ilosc znakow jaka ma wyswietlic skrypt
  20. #
  21. $ile = 200;
  22. include ("base.php");
  23. $query = mysql_query("select * from newsy where activ=1 order by data desc limit 0,3");
  24. while($rekord = mysql_fetch_array($query))
  25. {..........
  26. ?>
Foxx
A nie możesz wyświetlać treści skróconej jako czystego tekstu, bez html?
Wydaje mi się że zachowanie formatowania w skróconej treści jest bardzo problematyczne bo np. jakiś tag może się zamykać 1000 znaków dalej...

Jeżeli pozostaniesz na tekście bez html to sprawa chyba jest prosta:
  1. <?php
  2. $tresc = strip_tags($tresc);
  3. $licz = strlen($tresc);
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.