Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Wysyłanie $_GET do innego servera?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
BirdWatcher
Witam.

Nadziałem sie ostatnio na serwis w którym to zaznaczałem do jakich serwisów chce sie zarejestrować, poczym wpisywalem podstawowe info email, imie, nazwisko, data urodzenia i po kliknieciu SUBMIT nie opuszczajac strony pokazalo mi sie thank you page i wszystko bylo by normalne, gdyby nie to ze po chwili dostałem maile powitalne z serwisow które zaznaczyłem. czyli ten serwis zarejestrował mnie na innych stronkach, bez opuszczania strony.

Domyślam sie ze dane te przesyłane są przez $_GET do strony rejestracyjnej i automatycznie zapisuja mnie w bazie.

Ma ktoś jakiś pomysł jak wysłać $_GEt do innych adresów www, bez opuszczania danej strony ?
prosze o przykłady.

pozdrawiam
Foxx
Hm, no przecież możesz podejrzeć w źródle strony wygląd formularzy - nazwy pól czyli nazwy kluczy tablicy _POST, która zostanie wysłana po kliknięciu submit i miejsce, do którego te dane mają trafić z parametru action znacznika <form>. Do samego wysyłania formularza służy curl()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Więc skrypt jednej strony może wysłać Twoje dane do wielu formularzy w ten sposób.

A może siedzi jakiś gość i wprowadza ręcznie party.gif
BirdWatcher
A mogłbys podac prosciutki przykład jakis, powiedzmy formularz z dwoma polami, przeslac do innego formularza zeby sie uzupelnil wlasnie tym ?

pozdro i dzieki za odpowiedz;)
Foxx
Prosty przykład z google:
http://masterixzone.wordpress.com/category...gramowanie/php/
temat o nazwie "jak korzystać z curl"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.