Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaka nazwa dla wlasnej firmy?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pavell
witam!
mam male pytako..a wlasciwie prosbe..czy moglibyscie mi pomoc w wymysleniu nazwy dla firmy ktora docelwo zajmowalaby sie prostymi uslugami fotograficznymi kserowaniem dokumentow i uslugami poligraficznymi typu wizytowki ulotki reklamowe ewentualnie strony internetowe itp.? bylbym wdzieczny za wszelkie propozycje i podpowiedzi..
z gory dzieki za pomoc!
Piotrwusek
lepiej byś na tym wyszedł gdyś poprosił o skojarzenia i z tych skojarzeń zbudował coś exclamation.gif
DeyV
podaj swoje propozycje, i kierunek, w jakim chciałbyś, by te nazwy szły.
Moli
Ja mam fajną smile.gif "Usług fotograficzne, ksero oraz usługi poligraficzne" smile.gif A tak na serio, podaj więcej wytycznych, bo wymyśleć można nie stworzone rzeczy jak np. UFUP (Usługi Fotograficzne i Usługi Poligraficzne) smile.gif
satorian
Większość krzaki mają "pol" w końcówce. Może pójdź tym tropem? smile.gif
sztosz
Ile ludzi tyle pomysłów, bo ja np. "pol" bym nikomu nie polecił smile.gif (no chyba że Herbapol tongue.gif) Co nie znaczy, że propozycja jest satoriana'a jest zła. Unikaj nazwisk i chorych skrótów typu PPHU.
pavell
mam juz kilka swoich pomyslow i kilka "sciagnietych" od inych.. podam je wszystkie razem wymieszane i zobaczymy co z tego wyjdzie.. smile.gif

21picture
440V
cenebit
digitality
ecc
eTiK
gLab
grafiction
grafikon
imagine
iTEK
no1Lab
pixel
UniTech
vector
vLab
xLab

co Wy na to?? smile.gif
trucksweb
UniTech , Pixel, grafikon, gLab to juz sa nazwy uzywane i chyba zarejestrowane dry.gif
pavell
Cytat(trucksweb @ 19.11.2007, 22:25:05 ) *
UniTech , Pixel, grafikon, gLab to juz sa nazwy uzywane i chyba zarejestrowane dry.gif

dlatego tez pisalem ze niektore propozycje sa moje a inne sa "sciagniete" (bo mi sie podobaja) jako inspiracja do wymyslenia jakiejs nowej nazwy..to nie sa nazwy z ktorych chce wybierac ale ktore maja "inspirowac" was do stworznia nowej.. tongue.gif smile.gif
sf
Niebawem pojawi się topik... jak mam dać na imię synowi / córce? :|
kszychu
Cytat(sf @ 20.11.2007, 09:35:26 ) *
Niebawem pojawi się topik... jak mam dać na imię synowi / córce? :|

Z ust mi to wyjąłeś!
A jeśli chodzi o śmieszne nazwy, to kupowałem ostatnio coś w małym sklepiku z telefonami. Sklepik prowadzi właściciel i ma tylko tę dziuplę, ale jak spojrzałem na paragon, to stało tam: "[nazwisko] Corporation". Długo się z tego śmiałem.
Daimos
zrob taka nazwe, zeby kazdy ja zapamietal winksmiley.jpg
gwarantuje Ci, ze jakbys mial nazwe typu "Psia kupka - uslugi fotograficzne" to kazdy by pamietal smile.gif
skowron-line
Cytat(my salsa @ 20.11.2007, 11:09:24 ) *
zrob taka nazwe, zeby kazdy ja zapamietal winksmiley.jpg

"punkt xero"
Seth
W Wodzie Company biggrin.gif
Sh4dow
Cytat(sztosz @ 19.11.2007, 19:14:52 ) *
Ile ludzi tyle pomysłów, bo ja np. "pol" bym nikomu nie polecił smile.gif (no chyba że Herbapol tongue.gif) Co nie znaczy, że propozycja jest satoriana'a jest zła. Unikaj nazwisk i chorych skrótów typu PPHU.

Z tego co wiem to w Jedno osobowej działalnosci gospodarczej jest obowiazek w nazwie firmy umiescic imie i nazwisko. Bynajmniej chodzi o pelna nazwe smile.gif
eai
to może po PRL'owsku

Zakład Produkcji Stron Internetowych...
wielokropek
Zazwyczaj wymyśla się nazwę i potem kupuję się domenę - u mnie było na odwrót. Miałem nieużywaną bardzo sympatycznie brzmiącą trzyliterówkę i tak nazwałem moją firmę smile.gif Takie wyjście ma jeden feler - jak ludzie się pytają co to oznacza (bo nazwa się nie kojarzy z niczym), to nie za bardzo wiem co odpowiedzieć tongue.gif
sztosz
~Sh4dow ma rację, o czym nie wiedziałem: http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNew....39.8.2.0.1.htm
Wykrywacz
ja bym dał nazwę "Brak nazwy".

btw. ostatnio odkryłem że niektórzy ludzie nadają imię swojemu samochodowi. Może wy byście pomogli mi wymyśleć nazwę dla mojego auta, dla uproszczenia podaje że mam srebrną toyote corolle.
kszychu
Cytat(eai @ 20.11.2007, 14:18:14 ) *
Zakład Produkcji Stron Internetowych...

Mazowieckie / Wielkopolskie / Podlaskie Zakłady Produkcji Stron Internetowych Imienia Feliksa Dzierżyńskiego
Seth
Czyli MZPSIIFD... cos w stylu akcji: "uderz glowa w kalawiature i napisz co ci wyjdzie" biggrin.gif
(chociaz w tym przypadku ktos musial by miec hmm duza glowe winksmiley.jpg )

Ale nazwa thumbsupsmileyanim.gif jerry.gif
sf
Cytat(wielokropek @ 20.11.2007, 14:42:30 ) *
Zazwyczaj wymyśla się nazwę i potem kupuję się domenę - u mnie było na odwrót. Miałem nieużywaną bardzo sympatycznie brzmiącą trzyliterówkę i tak nazwałem moją firmę smile.gif Takie wyjście ma jeden feler - jak ludzie się pytają co to oznacza (bo nazwa się nie kojarzy z niczym), to nie za bardzo wiem co odpowiedzieć tongue.gif

Wita Cię firma Hyh winksmiley.jpg
acztery
Za wymyślanie nazw dla firm/produktów płaci się grube pieniądze...

A jak masz kłopot z nazwą firmy to gdzie tu siła przebicia która jest tak potrzebna na rynku.
pavell
okejos..dzieki za te wszystkie radosne i budujace wypowiedzi.. tongue.gif
wielokropek
Cytat
Wita Cię firma Hyh

Zapewniam, że lepiej brzmi winksmiley.jpg
nevt
Cytat
A jeśli chodzi o śmieszne nazwy, to kupowałem ostatnio coś w małym sklepiku z telefonami. Sklepik prowadzi właściciel i ma tylko tę dziuplę, ale jak spojrzałem na paragon, to stało tam: "[nazwisko] Corporation". Długo się z tego śmiałem.

Normalnie... śmiechu warte... Hewlett-Packard, Daimler-Benz, itp., itd., jakieś śmieszne nazwiska, jakieś bezwartościowe marki... jakieś bezsensowne nazwiska...

masz kolego prawdziwy pomysł na biznes? wiesz jak przyciągnąć klientów? będziesz uczciwie świadczył solidne usługi? to odniesiesz sukces bez względu na nazwę... nazwij swój biznes "Pierwiosnek", albo "Stokrotka" ... i uwierz mi, kiedy będziesz uroczyście otwierać 1 374 punkt usługowy, to wszyscy obecni na ceremonii dziennikarze będą dociekać jak wpadłeś na tą genialną nazwę (vide Biedronka...)

tak czy inaczej - powodzenia - i więcej wiary w siebie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.