Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odebranie praw do katalogu
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
.radex
Jestem po reinstalacji Okienek i mam problem - zabezpieczyłem mój katalog, tak abym tylko ja mógł znać zawartość. Zapomniałem tego wyłączyć przed reinstalacją. Czy można odebrać prawa dla siebie (oczywiście na uprawnieniach admina) tak jak można to zrobić w Okienkach Serwer Edyszyn ?
Cysiaczek
Ponad 300 postów na forum i jeszcze mylisz działy? ;p

Przenoszę komputery i oprogramowanie
.radex
Przepraszam biggrin.gif Rzadko piszę poza programowanie i nie zdawałem sobie sprawy z istnienia takiego działu biggrin.gif
sztosz
Tak, można. Najpierw przejmij katalog na własność, a potem zwyczajnie odbierz prawa wszystkim.
.radex
No tak, ale właśnie się pytam jak to zrobić? Mam Win XP Pro...
sztosz
A jak robiłeś to wcześniej?

Prawoklik -> właściwości -> Zabezpieczenia -> Zaawansowane -> Właściciel (Siebie wsadź) -> Uprawnienia (dodaj usuń).

Zakładam że masz w opcjach folderów masz odznaczone "Użyj prostego udostępniania plików (zalecane [ROTFL!!!])"
.radex
To wszystko wyjaśnia. Takiego panelu mi brakowało i o taki mi chodziło. Taki sam jest normalnie w Wind
wsach serwerowych...

Dzięki wielkie!
sztosz
Niestety to "zalecane" proste udostępnianie plików to jakiś żart; jeszcze śmieszniejsze jest to, że od 2000 roku (7 lat!!!) nie poprawiono w 2k, XP i 2k3 "zapis i wykonanie" na "odczyt i wykonanie" to jest błąd wynikający tylko i wyłącznie z tego że ktoś tłumaczący windy się pomylił.
.radex
hehe biggrin.gif Dzięki wielkie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.