.strona_srodek { float: left; clear: none; margin-right: 5px; width: 400px; background-image: url(../grafika/gradient_srodek.jpg); } .srodek_srodek_input { margin-left: 80px; background-image: url(../grafika/gradient_srodek_cien.jpg); width: 236px; overflow: hidden; } form { display: inline; } input { width: 228px; border-width: 0px; background-color: transparent; font-family: Tahoma; font-size: 14px; color: #574532; }
Wszystko wrzucone jest do strona_srodek
srodek_srodek_input jest tłem pod inputem (po co? A no po to, by tło nie przesuwało się jeśli wpisze się więcej tekstu w inpucie)
w srodek_srodek_input jest input.
srodek_srodek_input ma ustawiony lewy margines 80px. W IE dzieje się coś bardzo dziwnego. Input jakby przejmuje też wartość tego marginesu. W rezultacie wyświetla mi się stronka gdzie mam srodek_srodek_input 80px od lewej krawędzie i inputa 80px d lewej krawędzi srodek_srodek_input.
Żeby było ciekawiej jak w inpucie wpisze się x znaków (tak by wyszły poza długość inputa ) input sam wskakuje na odpowiednie miejsce czyli do lewej krawędzie srodek_srodek_input.
Da się z tym zrobić coś innego jak przerobić na tabele?