Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ekataloger.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pitbull82
Witam

Stworzyłem nowy katalog ekataloger.

Katalog moderowany, mod rewrite, przyjazne adresy - stronę można dodać do 5 kategorii, ustawić tytuł w katalogu i opis, jak również metatagi dla wpisu. Tworzony URL wpisu bazuje na tytule w katalogu więc warto nad nim popracować winksmiley.jpg

Dla chętnych w razie czego od razu informuję, że mail musi być prawdziwy - jest weryfikowany i tylko takie wpisy mogą zostać dodane do katalogu.

Katalog stworzony na szybko, więc może być trochę niedociągnięć i będzie koniecznych parę poprawek. Czekam na Wasze sugestie i pomysły

Pozdrawiam i proszę o uwagi i opinie, również jeśli pod przeglądarkami jest coś nie tak.
pitbull82
Przyznam szczerze, że zazwyczaj nie sprawdzam tekstu, jeśli w urlu jest id za to z tym id 4000 oczywiście wpadka smile.gif

Obie rzeczy poprawione. Dzięki za błędy smile.gif
Sadu2
Niezły katalog. Dla mnie fajniej by wyglądało, gdyby:

eKataloger - wirtualny katalog stron. Katalog stron SEO.

To było pod tym logiem. Mniejsza czcionką i też takie kolorowe literki.

Może formularz kontaktowy w dziale Kontakt?

8/10

Pozdrawiam
AxZx
jak robisz sprawdzanie PR?
przeciez od jakiegos czasu google nie udostepnia tych danych.
pitbull82
Cytat(AxZx @ 28.11.2007, 01:32:44 ) *
jak robisz sprawdzanie PR?
przeciez od jakiegos czasu google nie udostepnia tych danych.

Prawdę mówiąc na razie wpisuję ręcznie, bo z mojego serwera mam Forbidden od google. Z localhosta skrypt cały czas bezproblemowo działa. Nie wiem czy to blokada akurat tego IP czy to, że wywołania są z innego IP niż IP na którym jest domena (tak przynajmniej podpowiada Google) - nie miałem czasu jeszcze nic wykombinować

--- Edit

Właśnie sprawdziłem sprawdzanie PR na moim starym hostingu i tam bezproblemowo działa.
PS. Na http://www.digpagerank.com/ też działa ale rzeczywiście wiele stron przestało wskazywać PR
Kildyt
U mnie strona nie wyświetla się poprawnie. Oto screen:screenshot

Według mnie ta niebieska czcionka w menu górnym nie prezentuje się dość ładnie na zielonym tle.

Pozdrawiam!
vokiel
Co do PageRank to mój znajomy napisał coś takiego: Google PageRank mining
pitbull82
Uwielbiam linuxa - na nim zawsze musi być inaczej, chociaż to teoeretycznie ta sama przeglądarka Firefox - czcionka oczywiście też wygląda zupełnie inaczej niż na Windowsie. Chwilowo nie mam żadnego zainstalowanego, ale postaram się to wkrótce poprawić. Dzięki za uwagi.

Co do Pagerank sprawa wyjaśniona, ale to trochę śmiechu warte. Na płatnym hostingu PHP wywołuje się jakoś z innego IP niż na którym jest domena i to google ewidentnie przeszkadza i dlatego nie wyświetlał się poprawny pagerank. Na innym serwerze (akurat darmowy mam pod ręką) działa. Musiałem zatem zrobić uruchamianie skryptu na darmowym, a z płatnego hostingu robić wywołania na darmowy serwer żeby uzyskać pagerank - czy to nie śmieszne? smile.gif
Kildyt
@pitbull82 jak go tak uwielbiasz to chociaż poprawnie odmieniaj jego nazwę. smile.gif
Nie piszemy linuxa, a Linuksa. Czytałem kiedyś o tym artykuł i tak zostało powiedziane przez Radę Języka Polskiego (nie wiem czy to się pisze z dużych liter, ale chyba tak) więc powinniśmy tego przestrzegać.

Pozdrawiam serdecznie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.