Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml][css][js] Okno pop-up w stylu Lightbox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Zawleka
Witam.

Porzebuję wykonać okienko wyglądające mniej więcej tak jak lightbox-y tyle, że chce w nim aby otwierał się tekst.

Będzie to wykorzystane do przeczytania całości newsa, po kliknięciu w " Czytaj wiecej " otwiera się ładne okienko ala Lightbox a tam cały news.

Chodzi mi o sam sposób otwierania okna z tekstem, z resztą sam sobie poradze.

Szukałem w internecie informacji na ten temat ale niestety nic nie znalazłem, próbowałem też szukać w technologiach AJAX, bo w sumie do końca nie wiem w jakiej to ma być technologii.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Może jakiś link do istniejącego już porządnego artykułu na ten temat, jeżeli ktoś znajdzie.
skowron-line
Te "okienko" to tak naprawde wysrodkowany div z odpowiednim pozycjonowaniem i stylami
a tekst mozesz sobie do niego Ajaxem wsadzic. cala filozofia
Zawleka
No dobrze dobrze, tyle to ja wiem

Tylko jakim kodem je wywołać smile.gif

Bo przerobienie Linghtbox-a do tego celu raczej nie wchodzi w gre bo to dosyć duży skrypt i taka przeróbka pewnie by mi zajeła masę czasu.
skowron-line
onClick ktory wywola skrypt Ajax-a ten sie odwola do odpowiedniego skryptu php i w odpowiedzi otrzyma tekst ktory zostanie wstawiony w ten div
Zawleka
Cały czas podajesz czystą teorie i tyle to ja też wiem.

Właśnie proszę o konkrety , czyli skrypt Ajax bo tego właśnie znaleźć nie mogłem

php, które będzie pobierał mi dane z bazy mam
skowron-line
Kod
Cały czas podajesz czystą teorie i tyle to ja też wiem.

stary a co chcesz zebym ci kod napisal masz link do biblioteki i tam masz przyklady, pokombinuj a jak bedziesz mial problem to daj kod to ci pomozemy

http://advajax.anakin.us/
Zawleka
Rozwiązanie mojego problemu znalazłem tutaj

http://jquery.com/demo/thickbox/

Polecam, szybkie i wygodne, do tego niezłe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.