Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][php]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kozioł
Witam ,

chciałem skrypty które porobiłem umieścić na głównej stronie , gdzie jest troche grafiki linki itp.

i teraz mam dwa pytania.

1) Czy mozna zrobić tak aby te wszystkie skrypty były wyświetlane na tej głównej stronie? , abym nie musiał robić kolejnych ,

strona ma taki układ: górne menu , lewe manu , a środek pusty , i tutaj chciałem wyświetlać swoje skrypty.

2) czy mozna zrobić tak aby ilośc (typ) , linków w lewym menu był zależny od rodzaju uprawnień , w tabeli sql dorobiłem sobie pole rodzaj uprawnień (1;2) jedynka dla kierownika 2 dla pracownika , kierownik będzie mił dwa dodatkowe linki, czy jednak muszę zrobic dwie stgrony które będą rózniły się tylko tymi dwoma elementami ?.

dziękuję za pomoc
Lion_87
o co Tobie chodzi!!! to ja nie wiem:(

Jeżeli masz tabele i chcesz żeby w zależności od osoby wyświetlać linki to użyj if

Poszukaj funkcji z if na forum i to zastosuj.

A co do 1 pytania, to go nie zrozumiałem - może ktoś inny Ci pomoże
adriano321
Rzeczywiście mógłbyś precyzyjniej sformułować swoje pytanie.

1) Da się ale po co? Chyba, że wszystkie treści strony na stronie masz podane z bazy wtedy pobierasz z $GET jakieś dane i podług tego wykonujesz odpowiednie zapytania sql tzn. pobierasz odpowiednie rekordy z treścią.

2) To co wspólne zrób normalnie, a to co dla kierownika zrób na if sprawdzając rangę.

Lub wykorzystując:

1. <?php
  2. switch ($ranga) {
  3.  case 1: //tutaj te linki dla kierownika
  4.  case 2: //linki dla wszystkich
  5. }
  6. ?>
kozioł
ok ,

dziękuję ,

jesli chodzi o drugie to juz rozumiem ,

a co do pierwszego pytania , to nie wiem czemu jest niezrozumiałe (może wynika to z mojej niewiedzy). Zrobiłem sobie stronę startową gdzie są linki , jakieś wiadomości itp.

a reszta moich skryptów wyświetla się na białych stronach , to są jakies formularze , tabeli itp. Wiec chciałem sie dowiedzieć czy do każdego skryptu musze "wplatać tę strone" która jest zrobiona w prawie czystym HTML-u , czy można ją jakoś "includować" do skryptów php.

jeszcze raz dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.