Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/js] Problem z buttonem submit
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
qba10
mam o to taki formularz:
  1. <form action="u2u.php" method="post">
  2. <div align="left">Temat: <input type="text" name="temat" maxlength="50" /><br><br>
  3. </div><center>Edytor tekstu - pisanie newsa:<br><br> <textarea id="area" name="tresc" rows="15" cols="50" ></textarea></center>
  4. Czcionka: <button onclick="Bold()">Pogrubiona</button><button onclick="pochylony()">Kursywa</button><button onclick="podkreslony()">Podkreślenie</button><button onclick="zmiejszony()">Mały tekst</button><button onclick="zwiekszony()">Duży tekst</button><button onclick="wysrodkowany()">Wyśrodkuj</button><br>
  5. Kolor: <button style=" color:green " onclick="kzielony()">Zielony</button><button style=" color:red " onclick="kczerwony()">Czerwony</button><button style=" color:blue " onclick="kniebieski()">Niebieski</button><button style=" color:yellow " onclick="kzolty()">Żółty</button><button style=" color:white " onclick="kbialy()">Biały</button><button style=" color:black " onclick="kczarny()">Czarny</button><button style=" color:pink " onclick="krozowy()">Różowy</button><button style=" color:orange " onclick="kpomaranczowy()">Pomarańczowy</button>
  6. <input type="hidden" name="x2" value="x2" />
  7. <br><br><input type="submit" value="wartość" />
  8. </form>

Co zrobić by klikajać na jakiś inny przycisk niż submit nie wysłać formularza questionmark.gif?
  1. <form action="u2u.php" method="post" onsubmit="return false">

Zastosowałem też coś takiego ale w tedy blokuje mi też submit.
Co robić questionmark.gif
nospor
dla kazdego onclick dodaj return false.
  1. ...onclick="tocomaszdotejpory;return false;"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.