Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosba o pomoc w wyborze loga
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
maciejkiner
Witam

Mam prosbe do spolecznosci php.pl. Jestem w zespole pracujacym nad serwisem www. Jestemy juz na finiszu i wykanczamy szczegoly graficzne. Teraz wybieramy logo serwisu, pojawilo sie kilka propozycji i doszlismy do wniosku, ze najlepiej bedzie przeprowadzic ankiete na niezaleznej grupie smile.gif W zwiazku z tym zwracam sie z prosba o wejscie na strone http://oneclick.pl/logo i wybranie waszym zdaniem najlepszej opcji. Glosowanie odbywa sie przez klikniecie w wybrana propozycje winksmiley.jpg

Z gory dzieki smile.gif

pzdr
maciejkiner
mike
~maciejkiner nie wiemy nic o Twoim serwisie.
Czym ma się zajmować, jakie sługi zawierać. Do kogo będzie kierowany i kto jest grupą docelową.

Podaj kilka szczegółów. Logo powinno nawiązywać do tematyki. Tutaj wybór jest ograniczony ale stylistyka jest różna ale może koresponduje ona z tematyka serwisu.
Moli
Zagłosowałem na ostatnie. Te rączki są brzydkie smile.gif
maciejkiner
Witam

@mike: wiem, ze brak opisu serwisu moze byc pewnym utrudnieniem, ale nie chce na razie zdradzac tematyki. Z loga mozna wywnioskowac, ze chodzi o jakies oceny, opinie, komentarze czy cos takiego, co wiaze sie z "ok" i "nie ok" winksmiley.jpg Wiecej bedzie wiadomo jak ruszy serwis. Grupa docelowa to userzy internetu - bardzo szeroka. Wiem, ze ciezko wybrac logo "na oko", ale chodzi tylko o ocenienie, ktore najlepiej sie prezentuje.

pzdr
maciejkiner
Turgon
Ostatnie jest zdecydowanie najładniejsze smile.gif
b_chmura
Wszystkie są "słabe", proponowałbym trochę bardzo poćwiczyć i wystartować jeszcze raz.

Pozdrawiam
Chmura
Que
Wszystkie cienkie:)

Ostatnie najlepsze.
gszesiek
Cytat
Wszystkie cienkie:)
też tak myślę
ale wybrałbym pierwsze ( kojarzy mi się z mysql'em winksmiley.jpg )
maciejkiner
Witam

Mimo "cienkosci" (jest takie slowo ;P ?) serwis ruszyl - na razie wersja beta, ale taka prawdziwa beta, a nie jak yahoo czy inne web 2.0, ciagla beta. Chodzi o przetestowanie jego mozliwosci, znalezienia burakow, bledow i problemow.

Adres: opinionet.pl

Cel: komentowanie ofert i aukcji zamieszczonych w allegro, ebay, swistak, otomoto i innych (kolejne serwisy beda stoponiowo dodawane).

Bede wdzieczny za wszelkie info o problemach smile.gif W ogole jakiekolwiek info na temat co mozna zmienic/poprawic/dodac.

pzdr
maciejkiner
Speedy
Tak z ciekawości zapytam: To "transferowanie danych z aukcji" robisz regexpami, czy jakoś inaczej?
maciejkiner
Witam

Roznie w zaleznosci od serwisu. Do jednych mozna bylo sie w prosty sposob podbrac przez wyrazenia, a inne dzialaja "na slowo honoru" winksmiley.jpg

pzdr
maciejkiner
Speedy
Hm... A jeśli taki serwis zmieni trochę kod html, to wtedy klops tongue.gif. Chociaż z drugiej strony, w większości z nich się na to nie zanosi winksmiley.jpg.
maciejkiner
Witam

No niestety jak zmienia to modul pobierania lezy - na szczescie jak sam zauwazyles nie zanosi sie na to. W trakcie prac nad serwisem zmian dokonalo allegro, na szczescie struktura aukcji nie zostala zmieniona az tak bardzo, zeby trzeba bylo poprawiac "parser" smile.gif Wiec mam nadzieje, ze nie bedzie z tym wiekszych problemow.

pzdr
maciejkiner
Turgon
A nie lepiej użyć ich API?
Speedy
Chyba nie wszystkie z tych serwisów udostępniają API.

Wyczaiłem webapi otomoto.pl tongue.gif http://beta.otomoto.pl/webapi/server.php
Niestety do wykonywania metod jest potrzebny api key, który nie wiadomo skąd wziąć (pewnie trzeba za to zapłacić).
Najlepsze jest to, że na swojej stronie nic nie napisali to tym webapi.
Webapi dla allegro jest, ale płatne.
Za darmo nie ma zbyt wiele zabawy...
maciejkiner
Witam

No wlasnie z API jest problem, ze nie kazdy serwis je udostepnia - w sumie mozna by te co udostepniaja traktowac przez API, a pozostale parsowac recznie, ale na etapie "rozruchu" placenie za API to niepotrzebny koszt.

pzdr
maciejkiner
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.