Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] komunikaty błędów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kosmic
zaczeły mi wiskakiwać takie komunikaty po kliknieciu przycisku "dodaj"

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\pliki\admin1.php on line 88

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\pliki\admin1.php on line 88

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\pliki\admin1.php on line 89

Kod
<?
$ile_albumow = mysql_query ("SELECT  id_kategor  FROM  album WHERE id_kategor='$_GET[kat_form]'");//sprawdza czy s± albumy w danej kategorii
$licz_albumy = mysql_num_rows($ile_albumow);
if($licz_albumy>0) {
?>

wkleiłem linie od 87 do 91 poniewaz cały kod jest zbyt długi

dodam ze wszystko działa jak nalezy, czyli zdjecie sie dodaje, wyswietlanie potwierdzenia, oraz ewentualne komuniakty niepowodzenia w przypadku nie spelnienia warunków....

jakies pomysły i czy to w niczym nie przeszkadza questionmark.gif
czy dodac tylko @ i nie martwic sie tym questionmark.gif
Garrappachc
Spróbuj coś zrobić z tym Get'em. I daj w apostrofach odwróconych nazwy.
  1. <?
  2. $kat_form=$_GET['kat_form'];
  3.  $ile_albumow = mysql_query("SELECT `id_kategor` FROM `album` WHERE `id_kategor`='$kat_form'");//sprawdza czy są albumy w danej kategorii
  4.  $licz_albumy = mysql_num_rows($ile_albumow);
  5.  if($licz_albumy>0) {
  6.  ?>
nevt
a znasz chociaż troszeczkę język Shakespeare'a?
Cytat
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)

user ODBC próbuje się dostać do twojej bazy danych na serwerze localhost bez podania HASŁA... albo masz coś pokręcone w ustawieniach systemu (ODBC) albo zapomniałeś dodaś użytkownika do bazy... może pokaż kod, jakim łączysz się (logujesz) z bazą danych...?
kosmic
dobra problem rozwiązałem juz....
dla zainteresowanych:

po prostu przed linijkami 87-91 ktore wkleiłem wczesniej dołaczam plik upload, w ktorym na koncy mialem zamkniecie polaczenia z baza... no i jak ykonywalem skrypt to po prostu zamkniecie nastapilo, a dalej w zapytaniu ktore wkleilem odnosze sie do bazy... ktora jest juz zamknieta....

wczesniej dzialalo, wiec nie widzialem dlaczego nagle przestalo... ale wczesniej po protsu formularz mial action="upload.php", ale musialem to zmieniac i po prostu plik dalaczam do glownego i formularz ma $_POST($_PHP_SELF) i dlatego blad sie pojawil smile.gif

ale dzieki za checi i te dobre i te troszke mniej przemyslane biggrin.gif

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.