Miałem dac recenzje laptopa i daje. Moze sie komus przyda ;]
Lenovo 3000 N100 0768 FSG
Moje pierwsze wrazenie jak otworzylem karton - super. Elegancka stylistyka, taka nowoczesna

Widac, ze bardziej postawione na jakosc. Solidnie wykonany laptop, dobre zawiasy od LCD. Na przednim panelu cztery kontrolki - wifi, bluetooth, stan baterii, tryb uspienia. Podoba mi sie ten bajer ;] swieca na zielono ;p Po prawej wyjscia od karty dzwiekowej, 3xUSB, nagrywarka dvd, wejscie na monitor. Z tylu wejscie na mysz, modem, zasilacz. Po lewej jeden USB, Firewire, sieciowka, czytnik kart pamieci, slot na modem zewnetrzny etc. i z przodu jeszcze wlacznik do bluetootha ;p Widac all na fotach ;p
Firmowo dostalem go z Vista na partycji recovery. Naklnalem sie 3 dni nad nim. Najpierw zrezygnowalem z visty, zrobilem formata usuwajac przy tym mbr od tej partycji recovery, zainstowalem xp`ka.. doszedlem do wniosku, ze nie chce mi sie wszystkiego robic od nowa, wrocilem do visty instalowanej z pirata, jednak klucz spod laptopa pasowal, zarejestrowalem w Microsofcie i hulalo. Spedzilem 12h nad dzieleniem neostrady z XP na Viste. Ni ch...a

Poddalem sie, zaczalem majstrowac przy partycjach celem odzyskania recovery no i.. usunalem wszystkie partycje ;P Zrobilem dwie, systemowa i druga "D", zainstowalem od nowa xp`ka, w 10 minut podzielilem lacze, wszystko ladnie dziala bez zadnych proxy. Posciagalem wszystkie potrzebne sterowniki ze strony producenta, poinstalowalem. Obecnie sciagam jeszcze drivery do wifi i bluetootha (ostatnio sa problemy z neostrada w moim rejonie i idzie z transferem 5kb/s

). Po zainstalowaniu tego obraz ghostem i na dvd ;] Laptop smiga jak szalony. Dwurdzeniowy core robi swoje. Nie testowalem jeszcze zadnej gierki inie odpalalem 3d marka, ale zrobie to zaraz po zrobieniu obrazu dysku. Nie ma z nim zadnych klopotow poki co. Wszystko idzie bezproblemowo, jezeli sie mysli co sie robi ;P Polak madry po szkodzie ;] Czytnik linii papilarnych dziala w 100%, udalo mi sie znalezc soft do niego w pelnej wersji dzialajacy pod
xp.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z zakupy i szczerze polecam wszystkim, ktorzy potrzebuja bardzo dobrego laptopa za male pieniadze. Nie wiem czy do 2500zl
da sie znalezc lepszego. Jedyne co, to jezeli ktos nie chce korzystac z Visty, musi sie uzbroic w cierpliwosc i powoli instalowac wszystkie sterowniki ze strony producenta. Na dniach jeszcze zakupie torbe do niego, w nowym roku router z wifi.
Dziekuje wszystkim za pomoc, za opinie ;] Nizej foty.