Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][css] różny wygląd pod IE i FF
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Arek00
witam, mam joomlę, zacząłem modyfikować template modrena plazza i mam taki problem: lista produktów (virtue mart) jest wyświetlana prawidłowo przez IE a FF robi tak że wyświetla pierwszy produkt prawidłowo a wszystkie pozostałe są dopiero poniżej prawego menu. niestety nie mogę dojść o co chodzi, może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? poniżej zrzut dla wyjaśnienia:
trucksweb
najlepiej jakbys podal link do strony lub jakis kod, w ciemno nikt Ci nie powie. Powody maga byc rozne...
Michu
Ja proponuję przy każdym tagu <table> wstawić border=1. Brzmi banalnie, ale dla mnie to najlepszy sposób cool.gif . Muszę powiedzieć, że kiedy korzystałem z różnych szablonów html, to czasami pojawiały się wadliwe tabelki, posiadające o jedno <td> za dużo bądź za mało. O dziwo, to internet explorer lepiej sobie radzi z niepoprawnym kodem, przynajmniej w moim odczuciu. Po prostu pomyśl, czy nie ma gdzieś błędu. Możesz też sprawdzić valign, ale nie sądzę aby to pomogło.
Arek00
zastanawiałem się jak pokazać działającą stronę bo mam ją na localhoście i nie jestem w stanie przerzucić na www ale wymyśliłem coś takiego:

http://www.wmd6.ovh.org/strona.zip

będę wdzięczny jeśli ktoś spojrzy co jest nie tak
trucksweb
no ok,
w linii 944 -pliku index.php co dales w zipie,
usun zamkniecie diva "</div>" -i powinno dzialac

linia 944 powinna wygladac:
  1. <?php
  2. <br style="clear:both;" /><div style="margin-right: 5px; width:96%; float:left;" id="row_4765a48dbd639"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" style="border-bottom:1px solid #023AAA;">
  3. ?>
Arek00
działa po poprawieniu tej linii ale to chyba przypadkowe bo chodzi o to że linie ~908 do ~1273 są generowane w pętli z pliku nie wchodzącego w skład template (na innym template jest ok) więc to nie może być coś wśród tych linii. (żeby usunąć ten </div> musiałbym usunąć go z pliku generującego pętlę czyli usunąłbym taki </div> przy każdym kolejnym produkcie) zainstalowałem sobie walidator do firefoxa i niby wychodzi że jeden <div> nie jest zamknięty ale kompletnie nie wiem w który miejscu go zamknąć (a może jest o jeden otwarty za dużo?)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.