Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][php] Pusta zawartość okna Thickboxa w IE gdy przesylam dodatkowe zmienne
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Matiash
Witam, posiadam bardzo dziwny problem. Na mojej stronie jest galeria zdjec i po klikniecu na kazde ze zdjec pojawia sie okno thickboxa w ktorym mozna opisac dane zdjecie lub je usunac ze strony. Jednak zeby rozpozna ktore zdjecie jest opisywane badz usuwane przesylam w <a href> 2 dodatkowe zmienne. Wyglada to tak:
  1. <?php
  2. <a href="includes/podstrony/admin/opiszdj.php?nazwa='.$zdjecia[$i*12+$j].'&komentarz='.$komentarzTmp.'&height=220&width=400" class="thickbox" title="'.$zdjecia[$i*12+$j].'">
  3. ?>

We wszystkich przegladarkach działa OK ale w IE okno ktore sie pojawia sie po klikniecu w dane zdjecie jest puste ( nie posiada zadnej zawartosci). Kiedy uzywam takiego kodu:
  1. <?php
  2. <a href="includes/podstrony/admin/opiszdj.php?height=220&width=400" class="thickbox" title="'.$zdjecia[$i*12+$j].'">
  3. ?>
w IE ładuje sie zawartosc okna i wszystko jest OK. Dlaczego sie tak dzieje ? Czy jest jakies rozwiazanie tego problemu ? Bardzo powazny blad gdyz polowa ludzi i tak nadal korzysta z IE a ja nie uruchomie strony dopoki bedzie mnie to blokowac. Dziekuje z gory za kazda pomoc !
Garrappachc
1. Porównaj sobie wygenerowane źródła strony.
2. Parametry nazwa i komentarz spróbuj umieścić po height i width
Matiash
1. Po wygenerowaniu zródła nie działające w IE wyglada tak:
  1. <?php
  2. <a href="includes/podstrony/admin/opiszdj.php?height=240&width=400&nazwa=Obraz 048.jpg&komentarz=Opis zdjęcia" class="thickbox" title="">
  3. ?>

Działające wyglada tak:
  1. <?php
  2. <a href="includes/podstrony/admin/opiszdj.php?height=240&width=400" class="thickbox" title="">
  3. ?>

2. Próbowałem juz takie zabiegi.

Jak widze to nie ma mocnych na IE, jak by tu alternatywnie rozpoznac do którego zdjecia jest opis włączony i przesłać zmienne ?
revyag
Kod
nazwa=Obraz 048.jpg

IE nie lubi spacji w nazwach obrazów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.