Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] aplikacje.exploitek.info
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
PawelC
Zrobiłem nową stronę, a dokładnie na chwile obecną samą stronę główną w xhtml i css, chciałbym abyście ją ocenili pod każdym względem, i co zmienić etc...
Adres to: Aplikacje internetowe
phpion
Top słaby, zrobiony bez pomysłu. Dlaczego nie używasz nagłówków hX? W lewej kolumnie odstęp od topu jest mniejszy niż w contencie. hr wygląda nieciekwie (w menu). Menu nie jest listą. Kod dla mnie chaotyczny - brak wcięć.

Ogólnie 4 na 10.

Aha, i coś co mnie mega wpienia: MY. Założę się, że to całe MY to jedna osoba. Za tego typu praktyki (wprowadzanie w błąd) obniżam notę do 3 na 10.

PS: możesz się z nią nie zgadzać, to tylko moje zdanie.
PawelC
Cytat
Aha, i coś co mnie mega wpienia: MY. Założę się, że to całe MY to jedna osoba. Za tego typu praktyki (wprowadzanie w błąd) obniżam notę do 3 na 10.

ten tekst układałem na szybko, zresztą jak się dobrze wczytasz to momentami traci sens. Tekst wymyśle na samym końcu teraz jest najważniejszy dla mnie design winksmiley.jpg ale dzięki za opinie.
phpion
Cytat(ExPlOiT @ 22.12.2007, 16:47:55 ) *
ten tekst układałem na szybko

To dlaczego na szybko pisałeś w liczbie mnogiej? Taki nawyk? W życiu codziennym też tak mówisz "o was"?
PawelC
taki mam nawyk że zawsze pisze w liczbie mnogiej, ale tylko po to żeby wrzucić byle jaki tekst na stronie, aby zobaczyć jak to będzie wszystko wyglądało. Podczas projektowania szablonów zawsze pisze w liczbie mnogiej, głupi nawyk ale później jak już strona ma iść na serwer to zmieniam go.
itsme
proponuje nic na szybko tutaj nei zamieszczać ...
mozna sie na tym przejechać ...

z drugiej strony szkoda nam oceniać cos co na szybko bylo robione - i tak mozna ocenic ten projekt - jako typowo "studencki" czyli na kolanie :-) ...

3/10
sniezny_wilk
Może i xhtml, ale tragiczny wygląd pod IE6, takich błędów nie powinno się popełniać. Popracuj trochę na zgodnościami ze wszystkimi przeglądarkami, bo właśnie sztuką jest zrobić dobrą stronkę która będzie wyglądała tak samo bez względu na program w jakim przeglądamy smile.gif . Wg mnie 3/10.
kaniagandzowski
Wygląd 3/10

Top menu słabo widać.

Kolory jak dla mnie trochę nie pasują oraz bym zrobił większy margines pomiędzy banerem a treścią.

Umieścił wyszukiwarkę po prawej stronie bliżej góry.

Treść na głównej stronie zrobił formie tak zwanych startu (4 ramki - Systemy zarządzania treścią itd.) Tak jak jest na stronie www.enea.pl
Turgon
Cóż nie działają linki, więc co tu oceniać?
PawelC
Cytat(Turgon @ 23.12.2007, 14:15:19 ) *
Cóż nie działają linki, więc co tu oceniać?

Cytat
samą stronę główną w xhtml i css

winksmiley.jpg czyli tak jak reszta co oceniała
Turgon
Największe problemy, to że dzieło jest: mdłe, ciężkie w czytaniu(kolory), zła topografia (nie mogę od razu odnaleźć interesujące mnie informacje).
Kildyt
Całość strony wygląda jak białe tło z czarnym prostokątem u góry. Popracuj jeszcze.

Pozdrawiam!
Speedy
Robisz exploitki do tych systemów zarządzania treścią? tongue.gif
PawelC
hehehe niestety nie robie do nich exploitów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.