możliwe, że ktoś z Was już coś takiego robił; szukając w googlach oraz bezpośrednio na forum Symfony nic nie znalazłem więc piszę tutaj.
W jaki najprostszy sposób zmienić wyświetlane napisy w generatorze admina? Przeglądałem źródła admina i część elementów jest wyświetlania poprzez gettext. Spróbowałem więc dodać do app/backend/i18n pliczek messages.pl.xml wrzucając tam tłumaczenia jednak to nie pomogło (oczywiście i18n on + default_culture pl). Udało mi się przetłumaczyć dla testu napis "create" poprzez edycję samych źródeł szablonów jednak nie jest to zbyt dobre wyjście (co podczas update'u?). Ponadto nazwa buttona określa jego klasę i identyfikator w HTML (oraz samo location.href):
<input class="sf_admin_action_create" value="create" type="button" onclick="document.location.href='/backend_dev.php/region/create';" />
na
<input class="sf_admin_action_utworz" value="utworz" type="button" onclick="document.location.href='/backend_dev.php/region/utworz';" />
więc na pewno nie tędy droga.
Pytanie więc - jak Wy to robicie? O ile w ogóle robicie... ja po raz pierwszy zostałem "zmuszony" do zmiany języka admina na polski.
Pozdrawiam: pion