Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: `ala Examdiff pro na Linuxa
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nospor
Hejka, czy znacie jakiś godny polecenia porównywator katalogów/plików na linuxa (kubuntu)?
Na chwilę obecną mam kdiff3, ale w porównaniu do examdiff pro to poprostu zwykle "badziewie", albo pisząc ladniej: Nie spelnia moich oczekiwan smile.gif
kszychu
diff ?
nospor
Przeczytalem male co nieco o tym diff i albo ja przeczytalem co innego niz ty, albo mnie nie zrozumiales smile.gif

Chodzi mi nie tylko o porównywanie ale i latwo w obsludze (wizualne) mergowanie plikow. Mowie (wskazuje) ze ten fragment pliku przenosze do drugiego pliku, a tamten fragment z drugiego pliku przenosze do pierwszego itp. W kdiff3 nie mozna tak zrobic. Mozna jedynie automatycznie zmergowac pliki a to mi sie srednio podoba, zeby nie powiedziec ze wcale.
Cezar708
nie wiem, czy Ci wystarczy ale pod kubuntu jest krusader, a w nim w menu [Tools->Synchronize Directories] (oczywiście najpierw wybierasz które katalogi ustawiając to w głównym widoku). Następnie jest tam opcja Compare, możesz również użyć `Compare with content`. Nie wiem czy i jak działa i na ile dobrze merge, ale być może Ci trochę to pomoże.
nospor
@Cezar708 no i to jest wlasnie kdiff3 smile.gif (przynajmniej u mnie)
Cezar708
... no a oprócz tego może to być jeszcze kompare i xxdiff tongue.gif
kszychu
Nospor, nie wiem, czy dobrze wyczułem Twoje potrzeby, ale czy przypadkiem svn nie byłby lepszy?
nospor
Cytat
czy dobrze wyczułem Twoje potrzeby, ale czy przypadkiem svn nie byłby lepszy?
Nie, to musi zrobić byk... (taki kawal, nie wiem czy slyszales) smile.gif

Wiem co to svn jeśli mi coś sugerujesz winksmiley.jpg
Nie, svn swoją drogą, ale cudo do mergowania katalogow lokalnych jest mi potrzebne i tak.

edit: kszychu, twoja wersja lepsza smile.gif
kszychu
Cytat(nospor @ 3.01.2008, 19:11:28 ) *
Nie, to musi zrobić byk...

Ja znam w wersji "może, ale byk zrobi to lepiej" ;-)
nospor
No i znalazlem: Meld

Tak czy siak wszystkim zainteresowanym dzieki za pomoc smile.gif
dr_bonzo
Fajnie wiedziec, zajrzalem tu bo znalalem podobna funkcjonalnosc w netbeans (6.0), klikasz na ta strzaleczke i ci przenosi blok miedzy wersjami smile.gif
nospor
Cytat
podobna funkcjonalnosc w netbeans
Mowisz o tych fasolkach do javy? ble... winksmiley.jpg
Jabol
Cytat(nospor @ 8.01.2008, 08:36:03 ) *
Mowisz o tych fasolkach do javy? ble... winksmiley.jpg
No chyba nie wolisz sie zaćmiewać?
nospor
Nie, nie... winksmiley.jpg

make love not war biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.