Cytat(Speedy @ 5.01.2008, 01:35:31 )

ps. Temat pracy dyplomowej Mike'a brzmiał podobnie (wiem o tym, bo pamiętam, że kiedyś to tutaj na forum napisał

), więc możliwe, że jak będzie miał ochotę, to Ci coś poradzi

.
Dokładnie.
Ja pisałem na temat:
Skrypt obsługi poczty internetowej przez WWWNapisałem tradycyjnego klienta pocztowego. Moja aplikacje podłączała się pod konto IMAP/POP na dowolnym serwerze i oferowała tradycyjne możliwości klienta: wysyłanie, odbieranie, grupowanie maili, kosz, zarządzanie kontaktami, ... Otwórz dowolnego klienta, poklikaj i już masz zdefiniowane wymagania.
Aplikacja była napisana na
Agavi i to chyba z tego co pamiętam jedyny gotowy komponent jakiego użyłem. Czytanie i wysyłanie maili napisałem sam na natywnych funkcjach PHP. I tu logiczne że jak będziesz opisywał to opisujesz zasady działania tylko swoich komponentów, ja odnośnie Agavi odesłałem do dokumentacji. Opisałem jedynie wzorzec MVC jakim posługuje się Agavi.
I dalej jeśli chodzi o tekst pracy to dzieli się ona na dwie główne części: dokumentacja użytkowa i dokumentacja techniczna (podział taki zasugerował mój promotor). W użytkowej powklejałem poszczególne screeny i opisałem dokładnie wszystkie możliwości aplikacji. W technicznej zamieściłem odpowiednie diagramy klas oraz tabel z bazy oraz sporządziłem dokumentację wszystkich napisanych przeze mnie klas. Dodatkowo napisałem opis ich działania.
Voila!Z góry mówię, że nie mam swojej pracy. Jakieś kilka dni po obronie mój dysk twardy poszedł na śmietnik a wszystkie pozostałe kopie posiadał dziekanat. Uznałem, że nie będę już się do nich wybierał po kopie bo mi już ta praca nie bedzie potrzebna.