Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lightbox i prześwitujące menu javascript
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
jigsaw
problem jest taki jak na załączonym obrazku... po prostu menu javascript prześwituje i jest jakby nad całym skryptem Lightbox...
screenshoot problemu
slammer
Z tego zdjęcia nic nie wynika smile.gif Możesz mieć źle ustawione z-index lub position: absolute... pokaż troszkę kodu winksmiley.jpg
jigsaw
kod JS Lightboxa 2 jest standardowy, taki jaki ściągnąłem z witryny domowej projektu. Postępowałem wg wskazówek użycia, nic nie zmieniałem, tylko lokalizację ewentualnie.
slammer
No tak, ale jeżeli masz elementy na stronie ustawione na 'najwyższej' warstwie to lightbox pojawia sie pod nimi.
Wg mnie powinieneś zmienić position absolute - http://img247.imageshack.us/img247/5824/beztytuuxr6.jpg smile.gif
jigsaw
a nie da się tego jakoś inaczej obejść? Nie mam za bardzo dostępu do skryptów php strony, ani do stylów. Nie można jakoś w kodzie lightboxa zmienić żeby był absolutnie absolute nad wszystkim smile.gif próbowałem jeszcze w samym htmlu zmienić na coś takiego:
  1. <tr style="position:relative;"><td background="/img/naglowki146srod.gif" valign=top align=center><script language="JavaScript1.2">generate_mainitems()</script></td></tr>
  2. <!-- -->

ale nie działa... jakieś inne pomysły?!?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.