Przeczytałem manual, przeszukałem forum, przeszukałem google i nie znalazłem.
Co chcę zrobić?
Otóż pracuję na przypomnieniem hasła.
I tak. Aby przypomnieć ( a właściwie ustalić nowe) hasło user podaje e-mail podany podczas rejestracji, jeśli e-mail jest poprawny wyświetlam pytanie( które user podał podczas rejestracji) i user wpisuje odpowiedź.
Wysyłam odpowiedź do skryptu sprawdz.php.
<? require_once('./config.php'); // załaczamy plik config.php $odp=$_POST['odp']; $email=$_POST['email']; $query = "SELECT 'odp' FROM user WHERE 'email'='$email'"; $result=$odpb; if ($odpb = $odp){ //jezeli nie wystapily zadne bledy i co dalej? $message .= 'Odpowiedź prawidłowa. Email z nowym hasłem został wysłany. '; }else{ $message .= 'Wystapił błąd. Przepraszamy.<br />'; } ?>
I jeśli odpowiedz podana jest taka sama jak odpowiedź w bazie danych chcę wysłać e-mail do usera z wygenerowanym nowym hasłem.
Ale stanąłem na tym
<?php if ($odpb = $odp){ //jezeli nie wystapily zadne bledy i co dalej? $message .= 'Odpowiedź prawidłowa. Email z nowym hasłem został wysłany. '; }else{ $message .= 'Wystapił błąd. Przepraszamy.<br />'; } ?>
i nie wiem jaką komendę( zapytanie) tu wpisać aby został wysłany e-mail na adres $email.
Proszę o pomoc za którą bardzo dziękuję . Pozdrawiam. miccom