Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP, Curl, SSL] Pobieranie danych z Inteligo
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kwestor
Witam serdecznie!

Czy jest tutaj ktoś, kto miał już doświadczenia w pobieraniu informacji za pomocą curla ze stron inteligo? [chodzi głównie o stan konta, ew historia ostatnich operacji] Jeżeli tak, to proszę o jakieś informacje na temat, jak zrobic taki skrypt, co by to obsłużył. Bo męczę się z tym ze 2 miesiące, a rezultatów [nie licząc pobrania strony z 'błędami technicznymi'] nie widac. Jeżeli to pomoże, to mogę wrzucic dotychczasowe rezultaty mojej pracy.

Pozdrawiam! smile.gif
domis86
to jest na ssl-u wiec nie wiem czy sie da :/
Kwestor
Witam!

Z tego co się orientuję, to Curl umożliwia połączenia szyfrowane smile.gif

Przepraszam za dublowanie postów, ale jest to dla mnie niezwykle ważne, żeby mój portal mógł jakoś normalnie funkcjonowac smile.gif
Kicok
Sprawdź sobie przy użyciu Live HTTP Headers (plug-in do Firefoxa) jakie nagłówki wysyła twoja przeglądarka do strony i staraj się ją naśladować przy użyciu cURL.

Natomiast problemy z HTTPS może roziązać ustawienie flagi CURLOPT_SSL_VERIFYPEER na false.
Kwestor
Co do tej flagi, to właśnie tak mam ją ustawioną smile.gif

A z nagłówkami muszę spróbowac, chociaż na razie po prostu staram się przejrzec, co on tam dokładnie wysyła.

Aczkolwiek, jeżeli ktoś się już z tym borykał to proszę raz jeszcze o jego spostrzeżenia i ewentualne wyniki smile.gif

Pozdrawiam!
bugi89
Witam wszystkich!!!

Npisałem skrypta, którego potrzebujesz, wymaga małej modyfikacji.
Nie mam możliwości zalogowania się więc nie znam treści strony i nie mogłem sprawdzić kilka rzeczy tongue.gif
Edytuj kod w liniach nr: 31, 32, 56, 57 smile.gif

1. <?php
  2.  
  3. function get_file_contents($url)
  4. {
  5.  
  6. $read = curl_init();
  7. curl_setopt ($read, CURLOPT_URL, $url);
  8. curl_setopt ($read, CURLOPT_HEADER, false);
  9. curl_setopt($read, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false); //SSL
  10. curl_setopt($read, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  11. curl_setopt($read, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  12. curl_exec ($read);
  13. curl_close ($read);
  14. $file = ob_get_contents();
  15. return $file;
  16. }
  17.  
  18.  
  19. function formularz_logowanie($url,$sid)
  20. {
  21.  
  22. $read = curl_init();
  23.  
  24. $postFields['sd'] = "$sid";
  25. $postFields['form_name'] = 'login';
  26. $postFields['menu'] = '';
  27. $postFields['button'] = '';
  28. $postFields['button.x'] = '0';
  29. $postFields['cif'] = 'IDENTYFIKATOR';  //IDENTYFIKATOR
  30. $postFields['password'] = 'HASLO'; //HASLO
  31. $postFields['skin'] = 'Granat';
  32.  
  33. curl_setopt($read, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false); //SSL
  34. curl_setopt($read, CURLOPT_POSTFIELDS, $postFields);
  35. curl_setopt ($read, CURLOPT_URL, $url);
  36. curl_setopt ($read, CURLOPT_HEADER, false);
  37. curl_setopt($read, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  38. curl_setopt($read, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  39. curl_exec ($read);
  40. curl_close ($read);
  41. $file = ob_get_contents();
  42. return $file;
  43. }
  44.  
  45.  
  46.  
  47.  
  48. $url='https://secure.inteligo.com.pl';
  49. $logowanie = get_file_contents($url);
  50. preg_match("/sd\" type=\"hidden\" value=\"(.*?)\">/is", $logowanie, $sid);
  51. $zalogowany = formularz_logowanie($url,$sid[1]);
  52.  
  53.  
  54. $url='https://secure.inteligo.com.pl/....';  //Link do strony zapierajacej stan konta
  55. preg_match("/TO_CO_OTACZA(.*?)STAN_KONTA/is", $zalogowany, $kwota); //Wyrażenie regularne to juz musisz sobie sam zedytować, gdyż nie mam możlwośći zalogowania sie ;P
  56.  
  57.  
  58. echo $kwota[1];
  59.  
  60. ?>

Pozdrawiam!!!
MMX3
w pear jest cała klasa odpowiedzialna za logowanie trzymanie sesji... Na naszej klasie bez SSL chodzi bocik smile.gif
Kwestor
Dziękuję, o to właśnie mi chodziło. I pomyśleć, że zapomniałem o tym cholernym button.x tongue.gif

Pozdrawiam smile.gif
phoenix84
mi to nie dziala...

kiedy dalem kolejnego curl, ktory sczytuje https://secure.inteligo.com.pl/web (bo na tej stronie jest logowanie) to wyskakuje strona do logownaia... czyli proces logowania sie nie powiodl... podalem dobry login i dobre haslo... no i zmienilem url na ten co powyzej...

czy ktos wie jak to odpalic?
rajdzen
Odgrzewam temat - udalo mi sie zalogowac ale jak mozna pobrac liste operacji bankowych danego konta?
belkone
Witam,
zmieniłem troszkę ten kod, aby logował się na iPKO (też Bank PKO BP) i wyświetlał przefitrowaną historię operacji,
teraz tylko mam problem z wygenerowaniem pobraniem pliku xml przedstawionych informacji..

Może robił ktoś już coś podobnego albo wie jak to 'ugryźć' ?snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.