mam problem z getem, otoz robie sobie strone i chce zrobic na niej kilka podstron... problem w tym ze nie wiem jak zrobic link

chce zrobic cos takiego jak ponizej....
page,sklep&numersklepu=1.html
page,sklep&numersklepu=2.html
mam cos takiego
<?php <a target="_self" href="eg.php?akcja='.co tu wstawic zeby mnie do drugiego linku kierowalo.'">2 link</a> <a target="_self" href="eg.php?akcja='.a tu do 3.'">3 link</a> ?>
ogolnie to troszke umiem to, ale moge zrobic tylko ze na jednej stronie bedzie jeden link
<?php if(!$akcja1) { { ?> <center> <table width="80%" cellpadding="0" cellspacing="1" border="0"> <tr> <td bgcolor="#19345E" width="20%"><div align="center"><strong><? echo $rekord['bron_id']; ?></strong></div></td> <td bgcolor="#19345E" width="40%"><div align="center"><strong><? echo $rekord['nazwa']; ?></strong></div></td> <td bgcolor="#19345E" width="20%"><div align="center"><? echo('<a target="_self" href="sklep.php?akcja='.$rekord["bron_id"].'">Kup</a><br />');?></div></td> </tr> </table> </center> <?php } } ?> <?php if($akcja1) { } ?>
tu powyzej mi wszystko dziala tylko nie wiem jak zrobic zeby miec te klika podstron i na kazdej z nich pokazuja sie dane z innej tabeli..... jak to zaprojektowac