Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z tagiem [ code ]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dj Diline
Siemanko.Mam problem z tagiem [ code ].Używam forum PunBB.Chciałbym zrobić tak, aby tylko zarejestrowani użytkownicy mogli widzieć linki ukryte w tym tagu.Tak jak jest na innych forach, że aby zobaczyć co się znajduję pod znacznikiem trzeba się zalogować bądź zarejestrować.Jak coś takiego zrobić.Proszę o pomoc i pozdrawiam serdecznie .Podam na wszelki wypadek adres forum http://djees.nfreehost.net/forum/upload/index.php
ikssde
Musisz znaleźć sobie plik który odpowiada za tworzenie (podmiane) znacznika [code] na pole i dodać tam swoja instrukcje warunkowa która sprawdzi czy użytkownik jest zalogowany jesli tak to wyswietli tresc jesli nie to wyswietli stosowny komunikat.
Dj Diline
Ja na php się w ogóle nie znam, więc mogłbyś mi napisać taką instrukcję??.Podejrzewam, że to nie jest dużo roboty, lecz ja nawet podstaw nie umiem winksmiley.jpg.W ogóle nie mogę znaleźć frazy dotyczącej tagu [ code ] :/.Serdecznie proszę o pomoc, ponieważ bez tej opcji nie będzie możliwości rozwoju forum przez tzw. pijawki....

PS. Może to ten dokument http://www.speedyshare.com/457548894.html questionmark.gif
ikssde
A ile jestes wstanie przeznaczyc na to pieniedzy? biggrin.gif

PS. Jestesmy tu po to zeby pomagac, a nie dawac gotowe skrypty
Dj Diline
Ja to doskonale rozumiem, ale sądzę, że to nie jest aż tak trudna sprawa która wymaga pytania "A ile jestes wstanie przeznaczyc na to pieniedzy? biggrin.gif" winksmiley.jpg.Hehe jeśli nie dostanę takowej pomocy której oczywiście nie wymagam to oczywiście przeżyję i to, ale myślę, że max parę linijek kodu nikomu nie zrobi krzywdy tym bardziej, że chyba ta opcja ( bo wątpię żeby to był pełnoprawny skrypt, chociaż oczywiście mogę się mylić) by polegała na zasadzie jeżeli użytkownik jest zalogowany to widzi co się znajduję pod tagiem [ code ], a jeżeli nie to widzi informację, że tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć treść linku, ewentualnie do piska zarejestruj się i tyle smile.gif.Gorzej z wykonaniem.......smile.gif

Pozdrawiam biggrin.gif
kwiateusz
Poszukaj modyfikacji do tego forum. Na pewno to jest gotowiec ktory tkwi gdzies w internecie
ikssde
No widzisz, wszystkim którzy nie mają na dobre z tym styczności tak sie wydaje, że to tylko pare linijek kodu itp. Sam widzisz na swoim przykladzie, że te pare linijek też trzeba umieć napisać, a bez stosownej motywacji nikogo do tego nie przekonasz. To prawie tak jak bys poprosil kogos zeby ci kilka metrow kostki brukowej ulozyl biggrin.gif

W tym przypadku to cos wiecej niz kilka linijek kodu bo najpierw trzeba przeanalizowac skrypt, znalezc miejsce gdzie wyszystko jest przetwarzane i dopiero wtedy dopisac te "pare linijek", jeśli ktoś nie miał styczności z takim skryptem, nie zna zasady jego działania i struktury plików to naprawde troche musi sie napracowac. Sugerowal bym Ci zebys poszukal gotowych rozwiązań na stronach lub forach o tym że skrypcie. (np. www.punbb.tox.pl)
Dj Diline
Oczywiście pierwszą rzeczą jaką zrobiłem był post na oficjalnym forum PunBB ale tam jest taki ruch, że słychać jak wiatr wieje heh.
ikssde ( poza tym fajny nick haha.gif ) mam tą świadomość, że php nie jest łątwą sprawą i żeby rozwiązać taki problem jaki ja mam trzeba poświęcić trochę czasu.Inną drogą dzięki za odpowiedzi.Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam serdecznie biggrin.gif!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.