Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Ominięcie Reklamy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xpsp3
Chcę napisać skrypt który z podanego url(filmweb.pl) pobierze opis filmu. Wszystko było by dobrze gdyby nie to że na filmweb dodali reklamę która otwiera się na cały ekran. Reklama by nie wyświetlała się na każdej stronie dodaje ciasteczko.

I tutaj moje pytanie: co zrobić by ominąć tą reklamę lub jak zmusić skrypt by wykorzystał te cookies będące w przeglądarce.

Curl odpada ponieważ hosting tych bibliotek nie posiada.
kwiateusz
laczysz sie curl'em i wysylasz stronie odpowiednie ciasteczko zeby nie pokazalo reklamy, a potem pobierasz co Ci potrzebne
wookieb
Wyparsuj tą reklamę preg_raplace....
xpsp3
Mówiłem że curl odpada.

preg_raplace też nie nadaje się ponieważ reklama ładuje się w całym oknie z własnym źródłem(te źródło mi się wczytuje) i po jakimś czasie przekierowuje za pomocą js na prawowitą stronę (zostawiając u nasz ciasteczko).

Pewnie nie ma darmowych hostingów bez reklam na których działają skrypty curl.
wookieb
No to wyparsuj ją przed wyświetleniem pobranego źródła o.0
xpsp3
Jeszcze raz smile.gif

Mam napisany skrypt który pobiera mi tytuł filmu po wpisaniu adresu url danego filmu. Od czasu pojawienia się tej reklamy skrypt zamiast pobrać mi tytuł, pobiera źródło reklamy. Żadne x_replace nie pomoże (chyba), bo nie wiem jak dostać się do tego źródła przed wyskoczeniem reklamy, ponieważ reklama wyskakuje zaraz po przerobieniu pliku php, a mój skrypt pobiera też już przerobioną wersje pliku przez serwer.

Najlepiej jak wejdziecie na filmweb.pl wcześniej kasując cookies welcomeScreen.

Trochę może się to zdawać zagmatwane ale nie umiem tego lepiej wyrazić.

Chyba zacznę się rozglądać za hostingiem z curl.
wookieb
No to pozostaje ci tylko cUrl. Innej opcji nie ma.
Kicok
Jest. fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual:
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $fp = fsockopen( 'serwer.com', 80, $errno, $error, 5 );
  5. if( !is_resource( $fp ) )
  6. {
  7. die( "Wystąpił błąd połączenia z sewerwem<br><br>$error" );
  8. }
  9.  
  10.  
  11. $headers = "GET /strona.php?param1=" . rawurlencode( "wart1" ) . "&param2=" . rawurlencode( "wart2" ) . " HTTP/1.1\n";
  12. $headers .= "Host: serwer.com\n";
  13. $headers .= "Connection: Close\n";
  14. $headers .= "Cookie: nazwa1=" . rawurlencode( "wartość1" ) . "; nazwa2=" . rawurnencode( "wartość2" ) . "\n";
  15. $headers .= "\n";
  16.  
  17.  
  18. fwrite( $fp, $headers );
  19.  
  20. $response = '';
  21. while( !feof( $fp ) )
  22. {
  23. $response .= fread( $fp, 256 );
  24. }
  25. fclose( $fp );
  26.  
  27.  
  28.  
  29. echo '<pre>';
  30. echo htmlspecialchars( $response );
  31. echo '</pre>';
  32.  
  33. ?>

Być może będziesz jeszcze musiał dodać do nagłówków User-Agenta albo Referera
marcim
Też wziąłem się za wykonywanie takiego skryptu, wczoraj też miałem ten problem, dzisiaj już zwraca łądnie kod z wyszukiwarki smile.gif Nie włącza się ta reklama, a więć włącza się ona tylko o określonej porze.
Pozdrawiam
xpsp3
marcim

Też właśnie zauważyłem że nie ma tej reklamy. Może wyświetla się tylko o określonej porze a może tylko w określonych dniach.

Kicok
Dzięki jesteś wielki o to mi chodziło smile.gif

Temat do zamknięcia.
marcim
Tak być może smile.gif Jak już piszesz skrypt, to jak skończysz to zamieść na forum, proszę, też bym skorzystał, ew. przerobił pod siebie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.