Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]failed to open stream: Permission denied in
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
besttoolbar
Witam

Mam problem. Ostatnio zacząłem modyfikować pewien skrypt, z którym nic nie robiłem. Chciałem dodać PageRank do stron w moim katalogu. Testując skrypt na localhost wszystko mi działało, jednak po wgraniu skryptu na serwer otrzymuje komunikaty:

Warning: error_log(error_log) [function.error-log]: failed to open stream: Permission denied in /public_html/includes/GooglePR/cacher.inc.php on line 99

Tych komunikatów o błędzie jest oczywiście więcej, jeden pod drugim dla każdej kolejnej strony, dla której powinien zostać sprawdzony i wyświetlony PT strony. Ustawiłem CHMOD dla pliku z PR na 777. Taki sam CHMOD ustawiłem dla katalogu, w którym znajdują się pliki. Jaki może być inny powód występowania tego typu błędu. Czy może to być związane z konfiguracją php.ini . Safe Mode mam wyłączony dla tej domeny.
Bardzo proszę o pomoc.
decha-design
wklej kilka linijek kogu ... od lini 95 do 100 powiedzmy ... i zobaczymy co tam jest ..

moge Ci powiedzieć że na bank problem z CHMOD ale nie wiem z ktorym plikiem ...
besttoolbar
W tych liniach mam tylko komunikat w razie wystąpienia błędu:
Kod
error_log("\n" . date('r') . " - Failed to cache: {$url}", 3, 'error_log');
   error_log("\n" . date('r') . " - Failure reasons: {$error}", 3, 'error_log');

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.