Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] ramki, sesje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
mam taki mały problem, otóż, zrobiłem skrypt chatu (raczej coś w stylu shoutboxa) który jest wyświetlany w ramce, a pod ramką jest formularz do wysyłania wiadomości, no i właściwie to działa poprawnie, ale problem w tym, że sesje z które są w pliku, choćby index.php, niedziałają w pliku załadowanym do ramki, z tąd też wynikają pewne problemy, a konkretnie, niemoge ograniczyć dostępu do chatu tylko dla osób zarejestrowanych, (jak narazie to jest tak że jeżeli jest sie zarejestrowanym, to sie wyswietla iframe z tym plikiem chat, ale niema problemu żeby se ktoś wlazł bezpośrednio na chat, o ile będzie znał nazwe pliku tegoż chatu)

demo jest dostępne pod adresem peter13135.pdg.pl/pportal, (czasem serwer niedziała)

moje pytanie:
czy jest sposób, by zawartość w frame mogła odczytywać sesje , które są zrobione w pliku głównym??
lub czy istnieje jakaś alternatywna metoda pozbycia sie tego problemu?questionmark.gif

mam nadzieje że problem opisał wystarczająco jasno
proszę o odpowiedź
Kildyt
Obsługę sesji dajesz do osobnego pliku, a w indeksie i w shoutboxie includujesz go. O to Ci chodziło?

Edit
Chodzi ci o zapis danych do sesji? Jeżeli tak, to nie rozumiem w czym problem. Sesje przecież są zapisywane na serwerze i można wczytać je z innego pliku (na tym samym serwerze). Może zapomniałeś o session_start()?

PS ten niebieski na stronie jest straszny. Za bardzo razi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.