Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] jak wyciągnąć dane z tablicy?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzyzaq
Witam ponownie,
jak z tablicy $_POST wyciągnąć do zmiennych dane. są one tam w takiej oto formie:
CODE
Array ( [Type] => Array ( [0] => Boiler [1] => Ciao II ) [SerialNo] => Array ( [0] => 111 [1] => 222 ) )

w zasadzie muszę to do zapytania sql wstawić, więc może być i w tej formie, ale lepiej do zmiennych, lub jakiś sposób żeby się łatwo dobrać do danych z tej tablicy.

pozdrawiam
mike
Bez przesady. Forum to nie interenetowy kurs podstaw programowania.
W dziale Arrays w dokumentacji masz opisane jak dostać się do wartości elementów w tabliach.
Poczytaj sobie.

P.S.
~wookieb usunąłem Twojego posta. Niech ~krzyzaq się wysili i poczyta sobie o podstawach.
krzyzaq
@ ~wookieb: to, że może pozjadałeś wszystkie rozumy, nie znaczy wcale, że inni też tacy są. Dla twojej informacji przejrzałem już niejedno forum i nie jednego manuala i dalej nie potrafię do końca poprawnie tego sklecić więc zapytałem. To po pierwsze. Po drugie, to szkoda, że nie szanujesz pracy mike. Napracował się i stracił czas, żeby odpowiedzieć, a ty po prostu skasowałeś część jego wypowiedzi, dziwne to trochę i ignoranckie z Twojej strony.

@mike: dzięki z odpowiedź, choć niepełną z powodu ww. Jeżeli możesz to podeślij proszę to czego brakuje na PW, bo widzę, że to forum nie jest po to aby wymieniać poglądy i zdobywać doświadczenie przez pytanie bardziej doświadczonych, a tylko dla własnej satysfakcji moderatorów i założycieli.
Mimo wszystko dziękuję.
wookieb
Cytat(krzyzaq @ 11.09.2008, 11:44:01 ) *
@ ~wookieb: to, że może pozjadałeś wszystkie rozumy, nie znaczy wcale, że inni też tacy są. Dla twojej informacji przejrzałem już niejedno forum i nie jednego manuala i dalej nie potrafię do końca poprawnie tego sklecić więc zapytałem. To po pierwsze. Po drugie, to szkoda, że nie szanujesz pracy mike. Napracował się i stracił czas, żeby odpowiedzieć, a ty po prostu skasowałeś część jego wypowiedzi, dziwne to trochę i ignoranckie z Twojej strony.

Widziałeś wogóle jakiego ci napisałem POSTA? Nie... Wiec zamknij twarz i czytaj to co ci wysłał mike
Cytat(krzyzaq @ 11.09.2008, 11:44:01 ) *
że to forum nie jest po to aby wymieniać poglądy i zdobywać doświadczenie przez pytanie bardziej doświadczonych

To Forum jest po to aby pomóc w PROBLEMACH a nie debilnych pytaniach z serii "jak odczytac klucz z tablicy bo jestem za głupi i zbyt leniwy by poczytac o tym w manualu". To w takim razie na zlych forach szukales ale najlepszym "forum" na takie problemy jest wlasnie manual php
krzyzaq
Cytat
Widziałeś wogóle jakiego ci napisałem POSTA? Nie... Wiec zamknij twarz i czytaj to co ci wysłał mike

tak widziałem i dlatego napisałem to co napisałem, twarz możesz sam zamknąć i się unosić dumą przestać, bo to wolny kraj i każdy wg. konstytucji ma prawo do wyrażenia swojego zdania.

Cytat
To Forum jest po to aby pomóc w PROBLEMACH a nie debilnych pytaniach z serii "jak odczytac klucz z tablicy bo jestem za głupi i zbyt leniwy by poczytac o tym"

po 1. mam problem więc napisałem.
po 2. pytani nie było debilne, a widzę, że problem z czytaniem ze zrozumieniem to masz ty, bo nie chodziło o klucz tablicy tylko wartości!
po 3. głupi i debil to do kolegów z podwórka możesz sobie rzucać, myślałem, ze mam do czynienia z kimś na poziomie, a nie gówniarzem z przerośniętym ego.
nospor
Cytat
tak widziałem i dlatego napisałem to co napisałem, twarz możesz sam zamknąć i się unosić dumą przestać, bo to wolny kraj i każdy wg. konstytucji ma prawo do wyrażenia swojego zdania.

@krzyzak przejrzyj jeszcze raz co kto napisal bo to mike kasowal posty a post wookieba byl skasowany tongue.gif

zamykam bo sie malo przyjemnie robi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.