Dodam, że kategorie: budynki, obrona, flota, badania, mogą mieć kilka, kilkanaście wartości, możliwy także jest ich brak.
Problemy z tym mam 2. W kategorii badania znajduje się wartość badania i podczas wyodrębniania kategorii badania ucina ją w połowie. Znalazłem jakiś prymitywny sposób na to, ale zły.
Druga rzecz to jak podzielić np kategorię budynki w taki sposób:
Kopalnia żelaza 17
Piec hutniczy 15
[...]
Kopalnia kryptonitu 19
Kopalnia spice 8
Tak aby każda komórka w tabeli posiadała nazwę i cyfrę. Jak wspomniałem pól może być od 0-xx.
<?php $raport = 'Raport szpiegowski TYTANIUM ::12] z 2008-09-12 ::53 Żelazo Metal Kryptonit Spice Energia 177852 54264 125777 50599 2449 Budynki Kopalnia żelaza 17 Piec hutniczy 15 Kopalnia kryptonitu 19 Kopalnia spice 8 Elektrownia fuzyjna 18 Fabryka termosolarna 1 Centrum rozwojowe 4 Fabryka broni 5 Baza floty 1 Magazyn żelaza 3 Magazyn kryptonitu 2 Obrona Moździerz 1 Flota Badania Technologia kopalni 10 Technologia energetyczna 10 Badania napędu 8 Mechanizm napędowy rakiet 8 Mechanizm napędowy dyfuzji 8 Napęd warp 5 Technologia szpiegowska 7 Technologia broni 6 Technologia osłony 7 Systemy obronne 6 Systemu celu 10 Analizator cząsteczek 5 Technologia grawitacji 6 Szansa na kontrwy: 0%'; list($n1, $n2, $nazwa, $namiary, $n4, $data, $godzina, $n5, $n9, $n6, $n6a) = split(' ', $naglowek1); list($badania, $reszta5) = split('Szansa', $reszta4); //w zakładce badania występuje same słowo badania ?>
Nie oczekuję gotowca tylko podajcie solucję jak mam postępować.
Dzięki wielkie za jakąkolwiek podpowiedź
Pozdrawiam
Przemek
edit:// coś takiego i pierwszy problem znikł. Dumam dalej.
<?php ?>