mam pytanie, czy dobrze zastosowałem filtrowanie danych w tym skrypcie(błędów nie wywala, ale nie wiem jak sprawdzić czy filtruje). A oto kod:
<?php els: dbConnect('xxx'); if (!check_email($_POST['email']) || $_POST['login']=='' || $_POST['haslo']=='' || $_POST['email']=='') { error('Błąd podczas wypełniania formularzu! Popraw go i spróbuj ponownie. Możliwe błęd: \n'.'-puste pole,\n'.'-błędny e-mail.'); } $sql = 'SELECT COUNT(*) FROM uzytkownik WHERE login = "'.$_POST['login'].'"'; if (!$result) { error('Błąd w zapytaniu SQL'); } error('Wybrany login jest zajęty. \n'. 'Proszę wpisać inny login. '); } $sql = 'INSERT INTO uzytkownik SET login = "'.$_POST['login'].'", haslo = md5("'.$_POST['haslo'].'"), email = "'.$_POST['email'].'"'; <HEAD> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" /> <TITLE>Rejestracja zakończona</TITLE> <STYLE type=\"text/css\"> <!-- BODY, { font: 8pt; font-famil: Verdana, Arial; text-decoratio: none } --> </STYLE> </HEAD> <BODY> <P><B>Rejestracja zakończona pomyślnie!</B></P> <P>Logi: <B>'.$_POST['login'].'</B><BR> Hasło: <B>'.$_POST['haslo'].'</B></P> '); endif ?>
I mam jeszcze pytanie o inne metody zabezpieczania i o wskazówki jak je zastosować