Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rollover - grafika background jest za nisko
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
xeo
Mam problem z rollover i grafiką background, która jest za nisko, przyczyna może jest banalna ale ja dopiero zaczynam z css i nie mogę sobie z tym poradzić. Chodzi o to żeby grafika background przy najechaniu na link Kreator była na tej samej wysokości jak oryginalna grafika Kreator przed najechaniem myszki, co robie źle że jest niżej? LINK

Pozdrawiam
Gorgeus
zapewne dlatego, że element <a /> jest typu inline a nie blokowego, co za tym idzie nie ma jako tako wysokosci w przeciwienstwie do otaczajacego go diva, powinienes dla <a /> nadac display: block i wysokosc, a jeszcze lepiej jak menu zrobisz na liscie <ul> z uzyciem background dla <li> (przykład: http://www.monkeyflash.com/css/image-rollover-navbar/ )
xeo
Dzięki w pewnym stopniu to mi pomogło ale nie dokładnie w tym był problem, wystarczyło dać float: left; i już wszystko śmigało pięknie. Oczywiście potem przerobiłem całość na list. smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.