Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tło strony CSS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
hmtt
Witam!

W jaki sposób zrobić tło nagłówka i stopki podobne do tego które jest na stronie download.com. Tło nagłówka zrobiłe nadając znacznikowi body:

backgroud: jakis obrazek szerokości jednego piksela i długości nagłówka strony (ok 150 px)

background-repeat: repeat-x;

W jaki sposób zrobić podobne tło dla stopki?

Pozdrawiam
wookieb
No przecież sam podałes rozwiązanie wiec o co się pytasz?
hmtt
Potrafię ustawić tło dla nagłówka ale nie wiem jak w body ustawić tło dla stopki.
wookieb
Bo w body sie tego nie ustawia. ustawia do w innym elemencie np w divie ktory jest stopka.
hmtt
Jeśli ustawie w divie to muszę już kombinować. Myślałem że da się to zrobić prościej. A jeśli w divie to jakie ustawić parametry diva żeby rozciągał się w osi X automatycznie odpowiednio do rozdzielczości ekranu? Jest na to jakiś prosty i znany sposób?
wookieb
Kod
div#stopka
{
width: 100%;
height:20px; -- tyle ile ma twoje stopa
background: url(stopka.jpg) repeat-x;
}
hmtt
Dzięki za podpowiedź wookieb. Już teraz jakoś sobie z tym poradzę.
l1em1on1
zawsze mozesz stopke w body a header w html dac background. i to ma tylko sens jesli chcesz zeby tlo bylo wysrodkowane i ucinane przy wiekszych rozdzielczosciach.. np z jakimis gradientami albo cos w tym stylu.

choc nie wiem co tak niezwyklego jest w tym download.com?

bo nie rozumiem pytania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.