Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przezroczyste tlo
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
kanimal
Temat co prawda był już poruszany na niniejszym forum. Nie mniej w dalsyzm ciągu nie udąło mi się osiągnąc tego o czym mowa w temacie.
Otóż moja strona jest oparta na div-ach z szablonem css. Cala strona ma zdjęcię jako tło, zaś poszczególne div-y białe tło. Chodzi mi o to, żeby jeden z moich divów miał półprzeźroczyste tło tak aby było widac tło główne.
Mam nadziej że opis wyjaśnia dokładnie o co mi chodzi.
Będę wdzięczny za konkretną pomoc w miarę szczegółową - nieukrywam, że jestem mocno zielony w temacie.
nexis
Coś słabo szukałeś w takim razie:

1. background: rgba(255, 255, 255, 0.5);
piotrooo89
ja stosuje coś takiego lecz pod ie nie chodzi niestety.

1. filter: alpha(opacity=9);
  2. -moz-opacity: 0.9;
  3. -khtml-opacity: 0.9;
Czadus
To może zamiast koloru wstaw jako tło obrazek w formacie PNG z 50% przezroczystościąquestionmark.gif Pod IE można znaleźć poprawki przez co tło pod każdą z przeglądarek będzie wyświetlane poprawnie.
kanimal
Nic z tego - moja wiedza jest za mała żeby to objąć - nie wiem gdzie fragment tego kodu wstawić. Wszystkie moje próby padły. plizzzzz - pomocy
piotrooo89
w szablon styli do div'a który ma być przeźroczysty.
kanimal
tak próbowałem - generalnie szukam czegoś co będzie działać bez względu na przeglądarke
piotrooo89
tu jest temat który ja założyłem może js Ci pomoże
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.