Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Update bazy MYSQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MS1
Problem jest taki - Otóż mam prosty licznik wejść do atrykułów.
Działa tak że, pobieram liczbę wejść do artykułu z bazy i dodaje 1, no i funkcją UPDATE nadpisuje stary stan licznika.
I wszystko działa OK, tylko nagle jeden z artykułów przestał zliczać liczbę wejść.
Inne działają OK, tylko ten "odmawia posłuszeństwa" a wszystkie są wywoływane z tego samego pliku - info.php, i korzystają z tej samej bazy i tabeli.

Nie mam już na to siły bo wszystko było OK z poprzednimi 50 artykułami.
Ma ktoś jakiś pomysłquestionmark.gif
Efekt można sprawdzić na stronie - www.extremedomain.pl, nie działa artykuł "Powrót Mike'a Aitken'a".

Z góry dzięki
Lion_87
A jak zliczasz (kod)? Może porostu nikt tego nie czyta?? smile.gif
nitek
bez kodu ciężko coś powiedzieć, ale pierwsze, co nasunęło mi się na myśl, to to, że możesz wyszukiwać rekordy po tytule i zwyczajnie zapytanie może ci się wykładać na tytule "Powrót Mike'a Aitken'", z tego względu, że masz tam pojedynczy cudzysłów ' - inne tytuły nie mają czegoś takiego.. sprawdź tą opcję.
pzdr!
MS1
Co do pierwszego postu - wystarczy wejść ze strony głównej w artykuł, wrócić na stronę główną i ją odświerzyć.
I licznik zawsze się zwiększał o jeden, i tak robi w przypadku wszystkich innych artykułów tylko ten jeden, nie działa.

A artykuły są wywoływane, poprzez id - info.php?id=$
Myślę, że skrypt nie jest winny błędowi, bo i tak wszystkie artykuły są wywoływane z tego samego pliku (info.php), tylko id się zmienia.
nitek
podaj fragment skryptu info.php odpowiedzialny za update bazy...
MS1
Wyrzuciłem cudzysłowy i jest OK.
Kompletnie nie wiem, czemu nie pozwalają one na update rekordu.
Ale wielki dzięki nitek!
nitek
Cytat(MS1 @ 15.11.2008, 23:19:15 ) *
Wyrzuciłem cudzysłowy i jest OK.
Kompletnie nie wiem, czemu nie pozwalają one na update rekordu.
Ale wielki dzięki nitek!

nie ma problemu - jak podasz kawałek kodu, to spróbuję jeszcze wyjaśnić dlaczego winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.